Lifestyle > Mozaik

LOME vam se nokti? REŠITE PROBLEM pomoću ovih namirnica

Lomljivi nokti najčešći su pokazatelj da imate nedostatak nekog vitamina u organizmu

Izvor: K1info/Klix.ba

19/04/2023 > 19:48

podeli vest:

LOME vam se nokti? REŠITE PROBLEM pomoću ovih namirnica
Foto: Freepik.com


Da ne biste imali probleme sa krtim i lako lomljivim noktima, ne bi bilo loše da unosite više zelenog povrća, jer je ono bogato folnim kiselinama koje jačaju nokte.

Pored toga, nije loše znati koje to namirnice mogu da pomognu u nezi noktiju i njihovom jačanju.

Sok od limuna ili pomorandže

Vitamin C podsiče rast noktiju, zato se preporučuje da uzmete krišku limuna i pomorandže i utrljate na nokte jednom dnevno. Potrebno je da trljate do pet minuta, a zatim isperete vodom. Pored toga, pomorandže pomažu u proizvodnji kolagena, koji je važan za rast zdravih noktiju.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje odličan je izbor za negu noktiju. Ovo ulje dopire do unutarnjeg sloja vaših noktiju, umiruje ga i hidrira. Pored toga, pomaže u cirkulaciji krvi i pomaže rast noktiju. Nežno umasirajte ulje na nokte, obucite pamučne rukavice i ostavite da deluje preko noći.

Ljuske jaja

Dodatni kalcijum u ljusci jajeta pomaže u jačanju noktiju. Uzmite ljuske jajeta, očistite ih, zatim ih izmrvite i od toga napravite pastu. Nanesite pastu na nokte i ostavite da odstoji neko vreme.

Med

Med je odlična namirnica protiv bakterija i gljivica. Pored toga, med dodatno neguje nokte i kožu. Preporučuje se da pomešate dve kašičice meda s nekoliko kapi limuna i umasirate na nokte. Ostavite da deluje 20 minuta a onda isperite.

 

Ostavite komentar