Lifestyle > Mozaik

Ovo su NAJGORE STVARI koje radimo LICU i KOSI

Kad se radi o izgledu i lepoti, ponekad smo spremni da u žurbi ili iz lenjosti izaberemo pogrešnja rešenja

Autor: K1 info/Magazin.hr/K.H./AlWomensTalk

11/02/2023 > 17:42

podeli vest:

Ovo su NAJGORE STVARI koje radimo LICU i KOSI
Foto: Pixabay.com


Postoje "prečice" koje treba da izbegavamo u širokom luku, pa ipak posežemo za njima, iako smo svesni da od toga imamo više štete, nego koristi.

Donosimo vam nekoliko primera i objašnjenja zašto ih nikako ne biste smeli koristiti.

Vrući tretmani mokre kose

Oprali ste kosu i žurite da izađete, ali morate da je ispeglate? Ovo je greška koju rade mnoge žene. Ovim potezom potpisale ste smrtnu presudu zdravlju i dobrom izgledu svoje kose. Setite se ovoga kad sledeći put krenete da peglate još uvijek mokre pramenove.

Spavanje sa šminkom

Došli ste kući posle napornog dana i sve što želite je da se bacite u krevet. A šta je sa šminkom i zubima? Budite iskreni, koliko ste puta ovo uradili? Da, ovo je najlakše učiniti, ali spavanje sa šminkom može da ostavi trajne posljedice na vašoj koži. Zato, pre svakog odlaska na spavanje potpuno uklonite sve tragove šminke i kožu nahranite hidratantnom kremom ili uljem.

Istiskivanje bubuljica

Niko, ali baš niko ne voli da vidi bubuljice na svom licu. Istiskivanje bubuljica i mitesera, u nadi da ćete tako rešiti problem, nije način za kojim treba da posežete. Tako samo širite bakterije i rizikujete stvaranje još većih upala i ožiljaka. Najbolje bi bilo da pustite da se bubuljica sama povuče, a u međuvremenu kožu tretirate umirujućim i hidratantnim sredstvima.

Nenanošenje kreme za sunčanje

Ako postoji neka stvar koju nikako ne bi trebalo da zanemarite, onda je to krema za sunčanje koja kožu štiti od štetnih sunčevih zraka. Samo nekoliko minuta koje ćete potrošiti na nanošenje kreme spasiće vašu kožu i održati je zdravom i mladolikom.

Neodržavanje četkica za šminku

Bakterije se veoma lako šire po sunđerima i četkicama za nanošenje šminke. Redovno ih perite jer u suprotnom rizikujete da dobijete neku gadnu upalu na koži. Možda vam se ovo čini kao trošenje vremena, ali verujte da je ovo jedna od onih dobrih navika koju treba da usvojite.

Brijanje dlačica na licu

Ako vam je palo na pamet da te tri dlačice oko usana jednostavno obrijete, nikako i nipošto to nemojte da radite. Ono što će posle brijanja da izraste na tom mestu, puno je gore od trenutnog problema.

Šminkom na šminku

Dodavanje šminke na već postojeću jedna je od najglupljih stvari koju možete da uradite. Nanošenje pudera na već postojeći puder ne samo da će "zacementirati" pore, nego takva "gomila" nije nimalo privlačna. Dobro razmislite pre nego što svom licu priuštite tako nešto.

 

Ostavite komentar