Kultura > Muzika

Mizar nastupio u Beogradu: ŠESTO UKAZANJE kultne makedonske grupe pred RASPRODATOM AMERIKANOM

Gorazd Čapovski, idejni vođa, kompozitor i gitarista benda, predstavio je potpuno novu postavu, najbolju i svirački najzreliju do sada

Izvor: K1info

17/12/2022 > 11:54

podeli vest:

Mizar nastupio u Beogradu: ŠESTO UKAZANJE kultne makedonske grupe pred RASPRODATOM AMERIKANOM
Foto: Aleksandra Ignjatović


Sinoć je Dom Omladine bio premali da primi sve ljubitelje kultne makedonske grupe Mizar - ono malo ulaznica što je ostalo u pretprodaji planulo je pred koncert, na kojeg je beogradska publika čekala sedam dugih godina.

Gorazd Čapovski, idejni vođa, kompozitor i gitarista benda, predstavio je fanovima potpuno novu postavu - uz svo dužno poštovanje prethodnicima, najbolju i svirački najzreliju do sada.

Već prvom numerom "Izrod", kojom su otvorili koncert, bilo je jasno da je Zoran Tortevski pravi frontmen za Mizar - od staroslovenskih napeva do visokih registara, Tortevski je moćno gospodario binom. Pevač je komunicirao s publikom isključivo muzikom, otpočetka do samog bisa, nijednom se ne obrativši prisutnima.

Bilo da su svirali stare hitove "Devojka od bronza" i "Počasna strelba", ili nove singlove "Večna praznina" i "1903", fanovi su horski pevali sa bendom, nagrađujući ga aplauzom posle svake pesme.

Odlična ritam sekcija Kitanovski/Božikov i maestralni gitarista Aleksandar Ristovski, samo su dodali šlag na tortu ovog ukazanja - publika prosto nije želela da napusti Amerikanu i, uprkos upaljenim svetlima u sali, izmamila od Mizara dva bisa - "Doždot", "Počesna strelba", "Magla" i "Izrod" naišli su na ovacije prisutnih.

Harizmatični Makedonci su im uzvratili dubokim naklonom, ne krijući zadovoljstvo zbog uspešnog koncerta i obećali da će se češće pojavljivati u našoj prestonici i zemlji.

Jučerašnji datum, sem po koncertu, pamtiće i po zvaničnom izlasku svog novog, šestog albuma "Večna praznina" (Dallas Records).

 

Ostavite komentar