Kultura > Muzika

Rodžer Voters OBJAVIO DIGITALNI ALBUM "Lockdown Sessions"

Novi projekat predstavlja kolekciju pesama koje su snimljene u kućnom studiju tokom pandemije korona virusa 2021-2022.

Izvor: K1info/Tanjug

12/12/2022 > 13:06

podeli vest:

Rodžer Voters OBJAVIO DIGITALNI ALBUM "Lockdown Sessions"
Foto: Youtube PrintScreen/Roger Waters


Album "The Lockdown Sessions" muzičara Rodžera Votersa, pod etiketom američke diskografske kuće Sony Music iz Njujorka, podignut je na sve digitalne muzičke platforme, saopštila je domaća i regionalna diskografska kuća Menart.

Novi projekat člana bivše britanske revolucionarne grupe Pink Floyd predstavlja kolekciju pesama koje su snimljene u kućnom studiju tokom pandemije korona virusa 2021-2022.

Na novom albumu se nalazi i čuvena "Comfortably Numb 2022", zabeležena tokom turneje Rodžera Votersa "This Is Not A Drill" po Severnoj Americi.

Uz Votersa (vokal, gitara i klavir), na albumu su svirali Gas Sajfert - bas, violončelo, vokali; Džoi Varonker - bubnjevi i perkusije; Dejv Kilminster - gitara i ritam gitara; Džonatan Vilson - gitara i vokali; Džon Karin - klavijature i vokali; Lucius (Džes Volf i Holi Lesig) - vokali; Bo Koster - orgulje (osim na pesmi "Mother"), kao i Jan Riči - saksofon ("Two Suns In The Sunset").

Projekat "The Lockdown Sessions" čini šest pesama od kojih neke pripadaju Pink Floyd periodu, dok je Voters bio u bendu, ili njegovoj solo karijeri: "Mother" i "Vera" (originalno objavljene na antologijskom albumu "The Wall" sastava Pink Floyd), "Two Suns In The Sunset" i "The Gunner’s Dream" sa albuma "The Final Cut", "The Bravery of Being Out Of Range" sa Votersovog solo albuma "Amused To Death".

Uz to, kao poslednju, šestu kompoziciju ovog izdanja, Voters je obradio i Pink Floyd klasik - "Comfortably Numb".

Rodžer Voters je povodom novog materijala rekao da je turneja "Us and Them" trajala tri godine i svaki koncert su završili pesmom "Comfortably Numb", nakon koje bi usledio bis - pesma "Mother".

- U nekom trenutku, pri kraju turneje, počeo sam da razmišljam da bi bilo interesantno napraviti album od "bis" pesama i tako ih i nazvati, "The Encores". Moja ideja je prvo bila odložena koncertom u čast Džindžera Bejkera, sa Erikom Kleptonom, pa zatim maršom i govorom podrške Džulijanu Asanžu u Londonu. A onda je u petak, 13. marta 2020. krenuo karantin i moj projekat "The Encores" se negde zaturio… sve do sada. Kao znak uzvika, "Comfortably Numb" zatvara ovaj krug ljubavi - istakao je Voters.

Čitav album je filmski zabeležio producent i reditelj Šin Evans.

Britanski umetnik Rodžer Voters sledeće godine krenuće na turneju "This Is Not A Drill" po Evropi. U planu je 40 koncerata u 14 evropskih zemalja, a Srbija za sada nije u planu.

Prvi datum je zakazan u Lisabonu (Portugal), 13. marta 2023. u areni Altice.

Voters je sa izvanrednim multimedijalnim spektakl projektom "The Wall" gostovao u Beogradskoj Areni u septembru 2013. godine i napravio pravi trijumf za dugo pamćenje.

 

Ostavite komentar