Showtime > Celebrity

Dve URBANE LEGENDE povezane sa rok zvezdama, koje su ISTINITE

Vampirski period života i kašnjenje i soliranje nisu izmišljeni, obeležili su karijere Džimija Hendriksa i Dejva Gahana

Izvor: K1info

12/12/2022 > 14:13

podeli vest:

Dve URBANE LEGENDE povezane sa rok zvezdama, koje su ISTINITE
Foto: Youtube PrintScreen


Sredinom 1960-ih, Džimi Hendriks je prestao da nastupa sa bendom Isley Brothers i počeo da svira za razne soul i R&B izvođače kao što su B.B. King, Džeki Vilson i Sem Kuk.

Hendriks je kratko bio na turneji sa Litl Ričardom kao deo njegovog pratećeg benda. Robert Penimen, brat Litl Ričarda, rekao je da je, uprkos Hendriksovom očiglednom gitarskom talentu, "imao naviku da kasni i da preuzima glavnu ulogu na sebe, dve stvari koje nijedan sešn gitarista ne bi smeo da radi".

U epizodi VH1's Legends, Litl Ričard je rekao za Hendriksa:

- Na bini bi preuzeo šou. Ljudi bi vrištali, a ja sam mislio da vrište zbog mene. Pogledam, a oni vrište zbog Džimija!

Prema Penimenu, to nije bio razlog što je Hendriks izbačen iz benda, već njegovo konstantno kašnjenje.

- Bio je fenomenalan gitarista, ali nikad nije stizao na vreme. Uvek je kasnio na autobus i flertovao sa devojkama. Konačno je prevršio meru u Njujorku, gde smo nastupali, a Hendriks je propustio autobus za Vašington. Stoga sam naterao Ričarda da ga otpusti.

Tokom turneje "Devotional" sastava Depeche Mode, pevač Dejv Gahan prolazio je kroz - vampirsku fazu!

Kao vid šale, isporučen mu je mrtvački sanduk dok je bio na turneji po Južnoj Americi, i navodno je u njemu dremao pre izlaska na scenu.

Britanski novinar Endru Peri potvrdio je da je Gahan pokušao da mu "prenese prokletstvo" ugrizavši ga za vrat - incident kojeg Gahan ne može da se seti, ali prihvata da bi mogao biti istinit. Sasvim je sigurno da je imao neobičan krevet u to vreme, što je potvrdio za Uncut 2001:

- U svojoj glavi definitivno sam bio vampir. Čak je i ogromni bračni krevet u kome sam spavao u Los Anđelesu bio u obliku mrtvačkog kovčega. Čitav moj život u to vreme bio je jedna velika obmana.

 

 

Ostavite komentar