Kultura > Muzika

SPEKTAKULARNIM KONCERTOM sastav Ničim izazvan OBELEŽIO DECENIJU postojanja

Ničim izazvan je sinoć prvi put održao samostalan koncert u Velikoj sali Mts Dvorane i time obeležio jubilej - 10 godina postojanja

Izvor: K1info/Tanjug

16/10/2022 > 09:40

podeli vest:

SPEKTAKULARNIM KONCERTOM sastav Ničim izazvan OBELEŽIO DECENIJU postojanja
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Na pozornici je 16 muzičara odsviralo 24 kompozicije tokom puna dva sata koncerta, gde su predstavili tri albuma za 10 godina stvaralaštva.

Mnogočlani bend je uz aplauz započeo nastup baladom "Jer te više ne volim", i nastavili su uz veoma brzi ritam gde poručuju - "Pusti ljubav", uz hit novijeg datuma "Heroj", nastao u vreme pandemije.

- Dobro veče, Beograde, kakva čast, nakon dve godine konačno se vidimo ovde. Posebno hvala onima koji su čuvali karte dve godine da bi nas čuli večeras - obratio se jedan od dvojice frontmena Bojan Gluvajić, pevač i gitarista.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Koncert grupe Ničim izazvan u Mts Dvorani

To je ujedno i njihov najveći solo koncert u karijeri, određen za proslavu 10. rođendana.

- Da li ste se već malo zagrejali? Idemo na jedno putovanje sada svi zajedno, eto neka bude bilo gde - poručio je publici i drugi lider grupe,pevač Boris Bakalov, i najavio pesmu upravo tog naziva "Bilo gde".

Sastav je u svom opusu sa tri studijska albuma "Ničim izazvan" (2014), "Odlaziš?" (2015) i "Aurora" (2018) pod etiketom diskografske kuće Lampshade media ostavio značajan trag na savremenoj muzičkoj sceni i hitove sa ovih materijala je prezentovao na koncertu.

- Ima nekih pesama koje jako retko sviramo na koncertima, a veoma su nam drage. Iskoristićemo priliku da večeras pevamo neke od njih - predstavio je Gluvajić temu gde se pita da li je dobro "Živeti u prošlosti".

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Koncert grupe Ničim izazvan u Mts Dvorani

Za kompoziciju "Hajde dođi da popraviš stvari", Boris Bakalov je zamolio publiku, ako se dovoljno zagrejala, da im pomogne u duetu, barem na početku numere, i skoro cela Mts Dvorana je uveliko bila na nogama.

Njihovi koncerti su inače uvek od samog starta jedan plesački rolerkoster bez kraja, tako je od prvih minuta bilo i prošle noći, dinamično, bez predaha, spotovskom brzinom, u formi muzičke žurke i spektakla.

Pitali su se svi zajedno "Odlaziš?", uz nameru da ispune "Sve tvoje želje", sa razigranim naslovom "Bobobom", iako im se čini da ljubav ume biti prava "Glupost".

Na bini je bilo ukupno 16 muzičara kao pravi vizuelni spektakl za sva čula, gudači, duvači i perkusije, a prateći glasovi su im bili njihova verna publika, uz kolege na bini.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Koncert grupe Ničim izazvan u Mts Dvorani

Numera "Tužne devojke", izavala je oduševljenje publike, a Bakalov je istakao da je večeras poseban koncert za 10 godina postojanja benda i da se zato i sviraju posebne pesme, kao i "Lave".

Numere "Daleki kraj", "Mama ti je rekla", i "Pokorimo noć" još više su podigle uzavrelu atmosferu kako samo Ničim izazvan umeju.

Pop rege žurka se nastavila uz već prihvaćene numere - najnoviji singl "Idu godine" i posebno "Mesto za prve poljupce", koja je izazvala euforiju, kao i njihov vrhunski hit "Rekla je".

Proslava jubileja započela je uz EP "Pokorimo noć", na kojem se nalaze četiri nove pesme, od kojih se kao radijski hit "Mesto za prve poljupce" uveliko izdvojio.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Koncert grupe Ničim izazvan u Mts Dvorani

Za sam kraj, u relativno produženim verzijama, veoma nadahnuta ekipa odsvirala je hitove "Da li želiš?", "O tebi", i na bis samo "Aurora".

Sve vreme koncerta bend je imao vizuelno primamljivu i atraktivnu prezentaciju u formatu predivnih apstraktnih video snimaka, kao i emitovanje nekih od njihovih video spotova.

Na bis su otpevali kompoziciju "Bože, kako si?" i time su okončali dva sata muzičkog druženja.

Do kraja godine bend će objaviti i četvrti studijski album, a nove pesme imaju prepoznatljivu energiju i na radio stanicama osvajaju vrhove nedeljnih top lista.

 

 

 

Ostavite komentar