Kultura > Muzika

BEND KOIKOI u trci za evropsku MME NAGRADU

Koikoi su u konkurenciju za titulu nove nade evropske muzičke scene sa još 14 izvođača iz cele Evrope

Izvor: K1info/Tanjug

14/10/2022 > 10:00

podeli vest:

BEND KOIKOI u trci za evropsku MME NAGRADU
Foto: ATA Images


Srpski indi rok sastav Koikoi nominovan je za MME nagrade (Music Moves Europe Awards), koje će biti dodeljene 19. januara 2023. na festivalu i konferenciji "Eurosonic Noorderslag" u holandskom gradu Groningenu.

Koikoi će nastupiti u okviru festivalskog programa, a u konkurenciju za titulu nove nade evropske muzičke scene su sa još 14 izvođača iz cele Evrope, među kojima su Ameli Siba iz Češke, CMAT iz Irske, Goldkimono iz Holandije, Hause Plants iz Portugala i drugi.

"Naša radost je utoliko veća što smo prvi bend iz Srbije, i bend koji započinje karijeru na Eks-Ju prostorima, koji je dobio ovu čast. Pre samo godinu i po dana, spremali smo promociju prvog albuma, prvi spot, prvu turneju. Danas iza sebe imamo više od 50 koncerata u regionu i šire, mnogo novih prijatelja, nesalomivu podršku", saopšteno je iz benda.

Pored novčanih nagrada, pobednici imaju mogućnost da budu bukirani na nekom od najvećih muzičkih festivala širom Evrope, a u Groningenu će beogradski Koikoi biti i u konkurenciji za nagradu publike, koja već može da glasa preko mmeawards.eu.

Nominaciju KoiKoi za MME nagradu podržali su Radio Beograd i nacionalna platforma Srbija stvara.

 

 

 

Ostavite komentar