Kultura > Muzika

MLADI italijanski umetnici NASTUPILI na manifestaciji "Sanremo Giovani World Tour" na Kalemegdanu

Od domaćih gostiju pevale su pop džez kantautorka Lena Kovačević i glumica Jelena Gavrilović, koja je ujedno imala ulogu domaćina

Izvor: K1info/Tanjug

29/09/2023 > 12:05

podeli vest:

MLADI italijanski umetnici NASTUPILI na manifestaciji "Sanremo Giovani World Tour" na Kalemegdanu
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Peto izdanje muzičke manifestacije "Sanremo Giovani World Tour", a drugi put u Srbiji, održano je na Kalemegdanu, gde su nastupili mladi italijanski umetnici - Martina Beltrami, Fiat 131, Nur i Manini.

Od domaćih gostiju pevale su pop džez kantautorka Lena Kovačević i glumica Jelena Gavrilović, koja je ujedno imala ulogu domaćina muzičke večeri.

- Reč je o turneji koja promoviše tradiciju italijanske pesme i na najbolji način predstavlja mlade talente italijanske pop muzičke scene, preko mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava i italijanskih instituta za kulturu - naglasila je Jelena Gavrilović.

Direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu Roberto Činkota istakao je da je zadovoljan što već drugu godinu zaredom gostuje ovaj muzički projekat kao pravi karavan mladih talenata na turneji i tako se spajaju kultura i umetnost Srbije i Italije, kao i kroz nedavno održan Festival italijansko-srpskog filma.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Roberto Činkota, direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu

Martina Beltrami je pevala klasike i svoje kompozicije - "Parlo di te", "Aurora", "Si è spento il sole", "Luci accese" i dobila veliki aplauz publike na Kalemegdanu.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Martina Beltrami

Potom je na scenu je izašao umetnik Fiat 131, pseudonim Alfreda Bruna, zapravo umetničko ime inspirisano automobilom njegovog dede Alfreda.

Fiat 131 je pevao isto kao drugi po dve svoje pesme i dve pobrade - "Caramelle", "Pupille", "Notte prima degli Esami", "Per sentirsi meno soli", u stilu rep, hip hop i R'n'B muzike.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Fiat 131

Pevačica Nur Ameli Moki je pevala svoje i klasik pesme - "Tua Ameliev, "Ma che freddo fa", "Malafemmena", a posebno je izdvojila svoj autorski rad "Cattive", koji kao singl izlazi 6. oktobra.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Nur Ameli Moki

Četvrti je bio muzičar Manini, pseudonim Alesija Mininija, koji je sinoć pevao "Nel blu dipinto di blu", "Mille porte", čuvenu baladu "Caruso", i "Graffi".

Četvoro mladih pevača - Martina Beltrami, Nur, Fiat 131 i Manini su svi zajedno na kraju pevali velike hitove "Azzurro", "Che sarà", "Sarà perché ti amo", "Mamma Maria" i za kraj - legendarnu kompoziciju "L'italiano" Tota Kutunja.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Nur Ameli Moki, Fiat 131, Martina Beltrami i Manini

Koncert drugu godinu zaredom organizuju Italijanski institut za kulturu i Centar beogradskih festivala (CEBEF), u saradnji sa Ambasadom Italije u Beogradu.

Ostavite komentar