Slobodno vreme > Mozaik

Želite CVETNI BALKON, ali ne znate kako? Pitali smo cvećarku: Ovo je CVEĆE koje će KRASITI vašu terasu

Lepa terasa, šolja kafe i Sunce napuniće nam baterije, a na taj način pripremljeni smo za sledeći dan

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

06/05/2024 > 14:54

podeli vest:

Želite CVETNI BALKON, ali ne znate kako? Pitali smo cvećarku: Ovo je CVEĆE koje će KRASITI vašu terasu
Foto: Shutterstock


Terasa je prostor koji koristimo za uživanje i ukoliko ga  obagatimo cvećem može da postane pravi mali vrt i naša oaza mira. Zato je treba srediti na najbolji način, kako bismo stalo što više cveća, jer ćemo tako više da uživamo tokom letnjih dana.

Lepa terasa, šolja kafe i Sunce napuniće nam baterije, a na taj način pripremljeni smo za sledeći dan. Pitali smo cvećarku Biljanu Antonijević koje biljke su odličan izbor ako želite da ulepšate svoje balkone narednih meseci. 

- Predstoje nam meseci kada će delovi naših domova biti još lepši i prijatniji, a vreme će nam ići na ruku, sudeći po prognozi. Baštensko, kao i cveće za terasu uživaće u mnogo sunčanih sati, a znamo koliko je sunčeva svetlost važna za razvoj biljaka - kaže Biljana Antonijević za K1info.rs. 

Ovo su neke od vrste koje jednostavno obožavaju sunce

Kaktus 

Imamo oko 2.000 vrsta kaktusa, biljke koja odlično podnosi direktnu sunčevu svetlost.Vode im može manjkati jer se zalivaju 2,3 puta mesečno, ali im sunca ne sme nikako zafaliti. Kaktus je odličan izbor za one koji često zaboravljaju na zalivanje.

Foto: Shutterstock

 
Begonija

To je cveće koje je tolerantno na jako sunce, iako bi mu značilo skloniti ga u senku u najtoplijim satima ako se setite.Veoma su dekprativne i cvetne,postoje više vrsta,pa vi budite kreativni u odabiru,ali za koju god vrstu se odučili,nećete pogrešiti.

Foto: Shutterstock

 
Petunija


Ovaj cvet voli veoma usijane, vrele balkone tokom leta jer napreduju na jakom suncu.Uz redovno zalivanje 1,2 puta nedeljno i redovno prihranjivanje cvetaće vam i krasiti vaš balkon narednih par meseci svojim prekrasnim cvetićima.Ima ih u različitim bojama najčešće su to bela, žuta, roze...

Foto: Shutterstock

 
Muškatle

Za početnike koji žele da imaju prelepi balkon bez puno muka. Biljka koja je najčešća na terasama, glavne boje su crvena, bela i roze. Ima ih i ukrštenih boja, crveno-bela, bela-roze. Jako su zanimljive i one u visećoj varijanti Kaliope. Zalivaju se 1,2 x nedeljno, prihrana im se dodaje 1 mesečno i vaš balkon sa petunijama će biti čaroban.

 

 

 

Ostavite komentar