Kultura > Muzika

JELENA MILAŠINOVIĆ za Reflektor: NAGRADA Pro PR Globe je PRIZNANJE i za Beogradsku filharmoniju

Ona je naglasila da je samo deo ogromnog tima, ponosnog što slavi 100 godina orkestra, koji će provesti kuću iz jednog veka u drugi

Izvor: K1info/Tanjug

28/09/2023 > 10:39

podeli vest:

JELENA MILAŠINOVIĆ za Reflektor: NAGRADA Pro PR Globe je PRIZNANJE i za Beogradsku filharmoniju
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je portparolka Beogradske filharmonije Jelena Milašinović koja je govorila o međunarodnoj nagradi Pro PR Globe koju je dobila za svoj rad.

Milašinović je rekla da joj je nakon deset godna rada u Beogradskoj filharmoniji stigla međunarodna nagrada koja se dodeljuje pojedincima koji svojim radom doprinose ugledu profesije odnosa sa javnošću.

Istakavši da je Pro PR Globe Award posebna jer nagrađuje pojedince, Milašinović je istakla da je imala sreću što iza sebe ima puno iskustva, jer je Beogradska filharmonija priznata po brojnim projektima, među kojima su i koncerti na otvorenom za desetine hiljada posetilaca.

 - Mi komunikatori smo dosta dobro informisani, ali ja uopšte nisam znala za proces nominacija, da sam bila u užem izboru, gde prethodni dobitnici predlažu naredne - priznala je Milašinović.

Naglasivši da su Beogradska filharmonija i ona lično počastvovani što su u "društvu najpoznatijih svetskih korporacija", jer je pored nje od kulturnih ustanova nagrada pripala i direktorki Viktorija i Albert muzeja u Londonu.

Prema njenim rečima, Beogradska filharmonija u suštini ima širok pogled, nastoji da pomera granice i ne posmatra svoje delovanje samo u smislu izuzetnog kvaliteta izvođenja simfonijske muzike.

- Beogradska filharmonija je naš komšija, prijatelj, drug, ona je aktivni sociološki faktor u današnjoj sredini i to je publika prepoznala. Mi smo institucija otvorenih vrata koja ne poznaje granice, koja samo komunicira jezikom klasične muzike - ocenila je portparolka značajne institucije kulture.

Milašinović je dodala da je samo deo ogromnog tima, ponosnog što slavi 100 godina orkestra, koji će provesti kuću iz jednog veka u drugi, "uz sećanje na kolege koji su radili pre, ostavljajući slobodno mesto za one koji dolaze".

Slavljenička sezona filharmonije počela je nedavno i trajaće do juna 2024. godine, a Milašinović podseća da je svaki koncert posvećen jubileju naslovom, i "programski odgovara na jednu od vrednosti koje je filharmonija gajila prvih sto godina i gajiće i dalje".

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Jelena Milašinović, portparolka Beogradske filharmonije

Ona ističe da je Beogradska filharmonija poznata po "osećaju za građenje prijateljstava, radoznalosti za nova otkriča, hrabrosti, inicijativi, borbi za jednakost i bolje pozicije muzike".

Milašinović je navela da muzičari jako vole što je deo njih i što je uvek njihov iskreni glas i podrška.

- Ali sa druge strane glas sam publike, i onda se to dvoje spaja u jedno. To je relacija koja prija i jednima i drugima. Ne vole što sam jako glasna i ponekad se moj smeh čuje dok vežbaju u Sali - našalila se na kraju Milašinović.

Ostavite komentar