Kultura > Muzika

Održan prvi NOVOGODIŠNJI MATINE KONCERT na Kolarcu, BISERI VELETANLIĆ specijalna nagrada Zadužbine

Nastupili su britanski vokalni sastav The Queen’s Six i klavirski duo Vasil Hadžimanov i Matija Dedić

Izvor: K1info/Tanjug

01/01/2023 > 11:21

podeli vest:

Održan prvi NOVOGODIŠNJI MATINE KONCERT na Kolarcu, BISERI VELETANLIĆ specijalna nagrada Zadužbine
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Prvi novogodišnji muzički matine na Kolarcu održan je sinoć sa dva koncerta, na kome su nastupili britanski vokalni sastav The Queen’s Six, i nakon toga klavirski duo Vasil Hadžimanov i Matija Dedić.

Specijalna gošća gala koncerta na samom kraju bila je džez i šlager diva Bisera Veletanlić, koja je laureat specijalne nagrade Zadužbine Iiije Milosavljevića Kolarca za trajni doprinos muzičkom životu Beograda.

Nagradu joj je uručio novi direktor Kolarca Aleksandar Peković, ističući da je Bisera izuzetna umetnica sa izvanrednom i dugom karijerom koja je svojom muzikom učinila mnogo za ovaj grad i našu zemlju, posebno za hram muzike i umetnosti kakav je Kolarac.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Muzičarka je bila veoma emotivna, uzbuđena.

- Veoma mi je velika čast, ali zaista, zaista izuzetno velika. Šta će ovo značiti, za tako kratko vreme, još jedna važna nagrada za mene iz Srbije - izjavila je Veletanlić, misleći na nagradu za životno delo GODUM Udruženja muzičara džez, rok i zabavne muzike Srbije, koja joj je svečano dodeljena pre dva meseca u Teatru Vuk u Beogradu.

- Posebno mi je drago što se ovo dešava na Kolarcu, jer je Kolarčeva zadužbina oduvek bila kao da sam u svom domu. Najlepše vam hvala do neba - gotovo kroz suze je istakla uvek romantična Bisera Veletanlić.

Dva koncerta ukupno su trajala skoro dva i po sata i bili su podeljeni kao vokalni i instrumentalni.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Za sam kraj koncerta, laureat nagrade Kolarčeve zadužbine - Bisera Veletanlić izvela je svoj najveći hit "Zlatni dan" (1976) u klavirskoj pratnji Matije i Vasila, prema kompoziciji nedavno preminulog Kornelija Kovača po tekstu njegove supruge Spomenke, koji pevačica smatra da je istinsko remek delo, himna ljubavi i života.

Nakon produžene koncertne verzije antologijske pesme, Bisera se obratila publici.

- Srećna vam Nova godina, prijatelji. Hvala na svemu. I, volite se, čuvajte se, i opet samo se volite. To je jedino važno. Samo tako ćemo sačuvati ovu našu malenu zemljicu. Volim vas - zaključila je Bisera Veletanlić.

 

 

 

Ostavite komentar