Kultura > Muzika

Održana komemoracija MASIMU SAVIĆU: Od LEGENDARNOG UMETNIKA oprostili se porodica, prijatelji i kolege

U ime benda violinista Bruno Urlić rekao je kako je Masimo iz njih izvlačio najbolje, nije se zadovoljavao prosekom nego pomerao granice

Izvor: K1info/Tanjug

30/12/2022 > 14:08

podeli vest:

Održana komemoracija MASIMU SAVIĆU: Od LEGENDARNOG UMETNIKA oprostili se porodica, prijatelji i kolege
Foto: Tanjug


Komemorativnom skupu povodom smrti legendarnog muzičkog umetnika Masima Savića, održanom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, uz suze i aplauz oprostili su se njegovi prijatelji, kolege i porodica, prenosi Hina.

Masimov prateći bend i prijatelji glazbenici oprostili su se od svog pevača simbolično, uz instrumentalna izvođenja njegovih pesama, projekcije stihova i fotografija s koncerata i iz privatnog života.

U ime benda violinista Bruno Urlić rekao je kako je Masimo iz njih izvlačio najbolje, nije se zadovoljavao prosekom nego pomerao granice, ali je bio strog i prema sebi i time davao primer kako se treba odnositi prema poslu.

- Nikada se nije ustručavao da nas pohvali, a kad bi mu nešto smetalo napravio bi to gospodski, u četiri oka - napomenuo je Urlić i dodao da će im nedostajati jer znaju koliko je još imao sjajnih ideja.

Foto: Tanjug

 

Pevač grupe "Pavel" Aljoša Šerić naglasio je da je Masimo bio čovek koji je još 1983. godine snimio verovatno najbolji art rock album na ovim prostorima, pa kroz saradnju sa Zrinkom otpevao neke od besmrtnih pop pjesama.

- Mnogo će nam nedostajati njegovi famozni telefonski pozivi u sitne sate kad bi dugo razglabali o muzici, stihovima, smislu besmisla, izvođačima koje je voleo i o onima koje nije, iako o tome nikada ne bi govorio u javnosti - dodao je on.

Ivan Dečak, pevač grupe "Vatra", prisetio se svog susreta s Masimom, kada ga je, dok je još bio mladi muzičar, a on već regionalna zvezda, primio u svoj automobil da ne kisne.

S vremenom mu je Masimo, napomenuo je, postao prijatelj i muzički suputnik, dopustio mu da mu se približi, upozna s porodicom i s istinskom pažnjom preslušavao njegove nove pesme.

- Otišao si u treptaju oka, a još smo toliko toga trebali reći - rekao je Dečak.

Pažljivo biranim rečima od Masima se oprostio i njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik, direktor Aquarius Recordsa, Boris Horvat. On je podsetio na poslednji, nedavno održani veliki koncert u zagrebačkoj Areni koji će se dugo pamtiti. 

Foto: Tanjug

 

- Ostavio si nas beskrajno tužne, ali i ponosne što si delio s nama svoje reči samo onako kao si ti to znao - poručio je.

U predvorju HNK postavljena je Knjiga sećanja u koju su mnogi, među kojima je bilo i mnogo osoba iz javnog života, upisali svoje poslednje pozdrave.

Ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, gde je Masimo imao neke od svojih najboljih koncerata, do 31. decembra se i dalje mogu paliti sveće i polagati venci.

Podsetimo, Masimo Savić preminuo je prošle nedelje u 61. godini nakon kratke i teške bolesti u Zagrebu. Sahrana je zakazana za 3. januar u Gradskom groblju Zadar.

 

 

.
 

Ostavite komentar