Kultura > Film/TV

Stiven SPILBERG: Pandemija je GURNULA POD AUTOBUS brojne sjajne filmove

Prema njegovim rečima, politički triler "The Post" iz 2017. mogao je stići do većeg gledališta da je pravljen za internet platforme

Izvor: K1info/Tanjug

10/11/2022 > 20:14

podeli vest:

Stiven SPILBERG: Pandemija je GURNULA POD AUTOBUS brojne sjajne filmove
Foto: Youtube PrintScreen


Reditelj Stiven Spilberg ocenio je da je pandemija kovid-19 bila trenutak kada su se holivudski filmski studiji počeli okretati više ka prikazivanju filmova na internet platformama umesto u bioskopima.

- Pandemija je stvorila mogućnost da platforme podignu do rekordnog nivoa broj pretplatnika i uz put gurnu pod autobus neke od mojih najboljih prijatelja filmskih delatnika pošto njihovi filmovi nisu dobili priliku za bioskopsko prikazivanje - rekao je Spilberg.

U intervjuu listu New York Times u sredu Spilberg je, između ostalog, rekao da su autori bili isplaćeni, ali su njihovi filmovi svedeni na prikazivanje na HBO Max platformu i "tada je sve počelo da se menja".

- Mislim da su stariji gledaoci osetili olakšanje što ne moraju stati na lepljive kokice. Ali zaista mislim da je za njih lekovito da uđu u dvoranu, u magičnost društvene situacije gde su sa gomilom neznanaca - naveo je reditelj.

Foto: Youtube PrintScreen

Stiven Spilberg

Spilberg je ocenio da gledaoci danas osećaju da se poseta bioskopu isplatila ako se radi o određenom kalibru ostvarenja, odnosno "ako je film dovoljno dobar da to kažu jedni drugima kada se upali svetlo".

Tvorac holivudskih blokbastera poput "Ajkule", "Bliskih susreta treće vrste", "Poltergajsta" i filmova o Indijani Džonsu ohrabren je činjenicom da je nedavno "Elvis" reditelja Baza Lurmana u Sjedinjenim Državama zaradio preko 100 miliona dolara.

Spilberg je otkrio da su probna prikazivanja pokazala da se posetioci snažno povezuju sa njegovim novim filmom "The Fabelmans" koji sutra ulazi u bioskope.

Prema njegovim rečima, politički triler "The Post" kog je snimio 2017. godine sa Meril Strip i Tomom Henksom mogao je stići do većeg gledališta da je pravljen za internet platforme.

- Ne znam da li bi mi, da sam posle pandemije dobio taj scenario, bilo draže da snimim taj film za Apple ili Netflix, pa da izađe pred milione ljudi - priznao je Spilberg.

Reditelj je primetio da je taj film imao nešto da poruči milionima do kojih nikad nije mogao stići u bioskopskim dvoranama.

- Stvari su se dovoljno promenile da vam to mogu reći - zaključio Spilberg.

 

 

 

Ostavite komentar