Kultura > Film/TV

PREMIJERA ostvarenja "DA LI STE VIDELI OVU ŽENU?“ Dušana Zorića i Matije Gluščevića na FESTIVALU AUTORSKOG FILMA

Posle svetske premijere u Veneciji, debitantsko ostvarenje Dušana Zorića i Matije Gluščevića konačno i pred beogradskom publikom

Izvor: K1info

08/11/2022 > 11:05

podeli vest:

PREMIJERA ostvarenja "DA LI STE VIDELI OVU ŽENU?“ Dušana Zorića i Matije Gluščevića na FESTIVALU AUTORSKOG FILMA
Foto: FAF promo

Premijera filma "Da li ste videli ovu ženu?“ autora Dušana Zorića i Matije Gluščevića biće održana u subotu, 26. novembra u 19:00 časova u MTS dvorani u okviru takmičarskog programa 28. Festivala autorskog filma.

Svetska premijera filma održana je na 79. Filmskom festivalu u Veneciji na kojem je Olga Košarić, montažerka ovog ostvarenja dobila specijalnu priznanje u kategoriji umetnika do 40 godina.

Dušan Zorić i Matija Gluščević su povodom srpske premijere svog dugometražnog debija izjavili da s nestrpljenjem očekuju reakciju publike na FAF-u.

 

 - Srećni smo što smo deo festivala čija smo verna publika bili i pre studiranja režije. Neke od filmova naših najdražih reditelja smo imali priliku da gledamo upravo na Festivalu autorskog filma, a sada mi imamo tu čast da predstavimo svoj film publici - istakao je rediteljski dvojac.

"Da li ste videli ovu ženu?“ je priča o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože.

Glavnu ulogu u filmu tumači hrvatska glumica Ksenija Marinković. U pratećim ulogama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra...

Dušan Zorić i Matija Gluščević studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, i do sada su se publici predstavili kratkim filmovima "Strano telo“ (2018) i "Loop“ (2017), koji su imali premijere u Veneciji i Lokarnu.

Ulaznice za srpsku premijeru filma "Da li ste videli ovu ženu?“ u prodaji su od utorka, 8. novembra na blagajni MTS dvorane i online putem servisa tickets.rs.

Festival autorskog filma (FAF) biće održan od 25. novembra do 2. decembra u nekoliko bioskopskih dvorana u Beogradu - MTS dvorana, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Dom omladine Beograda, Jugoslovenska kinoteka, Dom kulture Studentski grad i bioskop Cine Grand Rakovica.

 

 

 

 

Ostavite komentar