Kultura > Film/TV

Miki Maus kakvog ga svet NIKADA PRE NIJE VIDEO u dokumentarcu "Mickey: The Story of a Mouse"

Miki je kultni status stekao je još tokom Velike ekonomske krize, kada je postao ikona nade i maskota američke industrije

Autor: K1info/index.hr

07/11/2022 > 09:29

podeli vest:

Miki Maus kakvog ga svet NIKADA PRE NIJE VIDEO u dokumentarcu "Mickey: The Story of a Mouse"
Foto: Youtube PrintScreen


Objavljen je trejler za dokumentarac o najpopularnijem animiranom mišu na svetu. "Mickey: The Story of a Mouse" baviće se kultnim statusom i kulturnim značajem Mikija Mausa, a istražiće i kontroverze koje ga okružuju otkako su ga Volt Dizni i Ab Ajverks stvorili 1928. godine.

- Uzbuđeni smo što će svet videti Mikija Mausa na način na koji ga nikada pre nije video. Naš nagrađivani tim filmadžija beleži Mikijevo putovanje kroz godine i podseća nas zašto je imao takav uticaj na nas - rekao je Marjon Džavadi, potpredsednik Disney Original Documentary and Docuseries za Disney Branded Television.

U dokumentarcu čija je premijera zakazana za 18. novembar pojavljuju se brojne važne osobe u Dizniju, uključujući umetnika animacije Flojda Normana i direktorku Rebeku Klajn, a biće prikazan i novi, ručno crtani kratki animirani film "Mickey in a Minute", kojim će se ilustrovati proces animacije koji odrađuju Diznijevi animatori Erik Goldberg, Mark Hen i Rendi Hejkok.

Miki Maus danas je poznat kao ikona konzumerizma, a kultni status stekao je još tokom Velike ekonomske krize, kada je postao ikona nade i maskota američke industrije. Miš koji je javno debitovao u jednom od prvih crtanih sa zvukom ("Steamboat Willie"), do danas se pojavio u više od 130 filmova.

Deset Mikijevih crtaća nominovano je za Oskara, a jedan od njih, "Lend a Paw", osvojio ga je 1941. godine. Osim Oskara, Miki Maus ima i zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu, koja je postavljena 1978. godine.

 

 

 

Ostavite komentar