Kultura > Film/TV

"AVATAR: PUT VODE" - objavljen novi TREJLER za nastavak kultnog filma Džejmsa Kamerona

Posle 13 godina, u domaće bioskope u decembru konačno stiže nastavak "Avatara"

Izvor: K1info

03/11/2022 > 10:31

podeli vest:

"AVATAR: PUT VODE" - objavljen novi TREJLER za nastavak kultnog filma Džejmsa Kamerona
Foto: press promo

Američki 20th Century Studio objavio je najnoviji trejler za predstojeći film Džejmsa Kamerona  "Avatar: Put vode“ koji će se u bioskopima naći od 15. decembra.

Kao nastavak kultnog filma "Avatar" ovenčanog sa najprestižnijim nagradama u različitim kategorijama (tri Oskara, BAFTA nagrada, Zlatni globus za najbolji film) ostavrenje “Avatar: put vode” posle 13 godina vraća publiku u veličanstveni svet Pandore.

Film prikazuje porodicu Sali, koju uz Džejka i Nejtiri čine i njihova deca, prati nevolje sa kojima se oni susreću, puteve kojima prolaze kako bi sačuvali jedni druge, bitke koje vode da bi preživeli i tragedije koje su ih zadesile.

Nastavak filma oslikava Pandorin svet, kao i povratak Navi naroda čije glavne likove ponovo tumače Sem Vortington i Zoi Saldana. 

 

Kako i sam naslov nagoveštava “Avatar: put vode”  većinski je sniman pod vodom, za čije potrebe je koriščen veliki broj kamera, sa specifičnom unapređenom tehnologijom.

Kako bi što prirodnije izvela svoje uloge u takvom prostoru, glumačka ekipa koja uključuje i slavnu Sigurni Viver kao i Kejt Vinslet koja se pridružila postojećoj Avatar "porodici", prošla je obuku ronjenja kako bi uspela da na nekoliko minuta "diše" pod vodom.

Nastavak filma trajaće puna tri sata, što je za trideset minuta više nego ostvarenje iz 2009. godine.

 

 

 

 

Ostavite komentar