Kultura > Film/TV

Stiven Spilberg otkrio KOJIH PET GLUMACA su mu omiljeni - i ni sa jednim NIJE SARAĐIVAO

Stenli Kjubrik je tražio da nabroji 5 najboljih glumaca, pošto je Spilberg otkrio da mu se nije svidela gluma Džeka Nikolsona u "Isijavanju"

Autor: K1info/index.hr

25/10/2022 > 14:33

podeli vest:

Stiven Spilberg otkrio KOJIH PET GLUMACA su mu omiljeni - i ni sa jednim NIJE SARAĐIVAO
Foto: Youtube PrintScreen


Stiven Spilberg jedan je od najomiljenijih reditelja u kinematografiji i sarađivao je sa nekim od najboljih glumaca u ovom poslu. Leonardo Dikaprio, Tom Kruz, Lijam Nison i Vupi Goldberg samo su neki od talenata sa kojima je Spilberg radio na svojim filmovima, ali nijedan od njih nije se našao na njegovoj listi omiljenih.

U jednom intervjuu, Spilberg se prisetio razgovora koji je vodio sa kolegom rediteljem Stenlijem Kjubrikom posle gledanja filma "Isijavanje", koji mu se baš i nije svideo.

Spilberg je objasnio reditelju kako misli da je Džek Nikolson talentovan glumac, ali način na koji je odigrao ulogu Džeka Torensa u Kjubrikovom filmu bio je preteran, i uporedio ga sa japanskim Kabuki pozorištem u kojem su glumci veoma stilizovani sa dramatičnim kostimografijom i šminkom.

Braneći Nilolsonovu glumu, Kjubrik je zatražio od Spilberga da navede svojih pet omiljenih glumaca svih vremena. Iznenađujuće, niko od glumaca sa kojima je Spilberg sarađivao nije se našao na listi.

Spencer Trejsi, Henri Fonda, Džimi Stjuart, Keri Grant i Klerk Gejbl najbolji su glumci svih vremena, prema oceni slavnog reditelja. Kada je Spilberg otkrio svoju listu, Kjubrik ga je zaustavio i rekao: - Dobro, gde je Džejms Kegni na toj listi?

Spilberg mu je odgovorio kako je Kegni "visoko na listi", ali je Kjubrik poentirao: - Ah, ali on nije u vaših prvih pet. Vi ne smatrate Džejmsa Kegnija jednim od pet najboljih glumaca na svetu, ali ja smatram. I zato je gluma Džeka Nikolsona sjajna.

Dakle, Kjubrikova poenta je bila da samo zato što Nikolsonov stil glume u "Isijavanju" nije bio po Spilbergovom ukusu, to ne znači da je to loš film. Inače, Kjubrikov omiljeni glumac, Džejms Kegni, bio je poznat po svojoj energičnoj interpretaciji koja je imala sličnosti sa Nikolsonovom ulogom u "Isijavanju".

 

 

 

Ostavite komentar