Kultura > Film/TV

Bura oko KONTROVERZNOG SPOMENIKA Bati Živojinoviću se ne stišava - evo ŠTA O TOME KAŽE NJEGOV SIN

Gost na K1 televiziji bio je Miljko Živojinović, koji kaže da mu je najvažnije što je spomenik postavljen baš u Sopotu

Izvor: K1info

26/10/2022 > 14:52

podeli vest:

Bura oko KONTROVERZNOG SPOMENIKA Bati Živojinoviću se ne stišava - evo ŠTA O TOME KAŽE NJEGOV SIN
Foto: ATA Images


U Sopotu je otkriven spomenik našem proslavljenom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću, za koji mnogi kažu da je u najmanju ruku “kontroverzan”. Tim povodom gost emisije “Kec na jedanaest” na K1 televiziji bio je sin glumačke legende Miljko Živojinović.

- Meni lično ne smeta ovo konačno rešenje. Ono što bih ja izvukao kao zaključak je: hajde da napravimo jedno umetničko takmičenje, pa da vidimo koja će to nova skulptura da još bolje pokaže Batin lik. Meni kao članu porodice - rekao je Miljko. 

Prema njegovim rečima spomenik se uklopio u ambijent.

 

 

 

- Ja ovo sve doživljavam maksimalno dobronamerno zato što svako ima pravo na mišljenje i na svoj stav, ali nemojte da me hvatate da sam subjektivan. Voleo bih da svako ode do Sopota nekom prilikom i pogledajte kako to izgleda uživo i onda ćete imati potpunu sliku. Dosta ljudi priča o tome, a niko nije video spomenik. Potpuno prihvatam kritike, jer kada bi ustao pitanje je koliko bi bio visok - rekao je on.

- Da li znate za veliki spomenik Mikelanđela, statuu Piete u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Rimu? Statua je tako koncipirana da drži u krilu Isusa Hrista, ali kada bi ustala ona bi imala tri i po metra. Možda smo se kod statue u Sopotu previše realno držali u odnosu na klupu, ali Bata je stigao. Možda je mogao da bude drugačiji, možda ne, ali meni se sviđa. Drago mi je da i dan-danas izaziva ovakvu pozornost - rekao je Miljko Živojinović u emisiji “Kec na jedanaest” na K1 televiziji.

Sin glumačke legende odgovorio je na pitanje ko je najbliži Batinom talentu, odnosno da li je Nenad Jezdić na tragu naslednika velikog Bate Živojinovića.

Foto: screenshot

 

- Apsolutno. Mi smo uvek imali najbolje glumce u regionu i to nije slučajno. To svi priznaju. Bio sam u Zagrebu i razgovarao sa našim filmadžijama i Željkom Bulajićem. Svi kažu da su u Srbiji uvek bili najbolji glumci i ta tradicija se izgleda nastavlja. Bata je najviše voleo Vojina Ćetkovića. Pored Jezdića i Ćetkovića mi imamo fenomenalne mlade glumce koji nastavljaju tu zlatnu crtu našeg glumišta - rekao je on.

Miljko Živojinović je otkrio i zanimljiv podatak.

- Bata je igrao u osam od deset najboljih hrvatskih filmova svih vremena. Šta dalje da pričamo? Ima toliko divnih uloga da je meni lično jedan mali film najdraži. To je “Još ovaj put” Dragana Kresoje - rekao je Miljko Živojinović u emisiji “Kec na jedanaest” na K1 televiziji.

 

 

 

Ostavite komentar