Kultura > Film/TV

TROJE glasača za nagrade Zlatni globus IZBAČENO iz organizacije zbog navodnog KRŠENJA kodeksa ponašanja

Izvori navode da su izbačeni nakon što su sprovedene istrage povodom pritužbi na njihovo ponašanje

Izvor: K1info

25/09/2023 > 10:05

podeli vest:

TROJE glasača za nagrade Zlatni globus IZBAČENO iz organizacije zbog navodnog KRŠENJA kodeksa ponašanja
Foto: Youtube PrintScreen/TODAY


Troje glasača za nagrade Zlatni globus, Hovajda Hamdi, Munavar Hosein i Aniko Navai, izbačeni su iz organizacije koja stoji iza dodele Zlatnih globusa.

Izvori navode da su izbačeni zbog kršenja kodeksa ponašanja organizacije nakon što su sprovedene istrage povodom pritužbi na njihovo ponašanje.

Egipatska novinarka i kritičarka Hovajda Hamdi postala je predmet istrage nakon izveštaja u avgustu o navodnim antisemitskim i "ekstremističkim" natpisima u nekim od njenih recenzija i tvitova na arapskom jeziku.

Munavar Hosein iz Bangladeša i Mađarica Aniko Navai - oboje sa sedištem u Los Anđelesu - decenijama su bili članovi Udruženja stranih novinara akreditovanih u Holivudu. Hamdi je bila među 21-nim novim članom koji su dodati 2021. godine u prvom talasu nastojanja da se modernizuje glasačko telo Zlatnih globusa posle široko rasprostranjenih kritika.

Svo troje su bili zaposleni u Zlatnim globusima nakon što su Dick Clark Productions i Eldridge ranije ove godine preuzeli sva sredstva, prava i imovinu Zlatnih globusa od HFPA (Hollywood Foreign Press Association), pretvarajući holivudsku dodelu nagrada u komercijalno preduzeće.

Očekuje se da će Zlatni globusi uskoro objaviti spisak od 300 glasača iz 76 zemalja.

Sledeća dodela Zlatnih globusa predviđena je za 10. januar 2024. godine.

Ostavite komentar