Priče > Društvo

Planirate odmor van Srbije...evo kako da što manje čekate na šalteru i dobijete PASOŠ na vreme!

Pred početak sezone, povećano interesovanje građana za putna dokumen

Izvor: K1info

17/05/2024 > 17:31

podeli vest:

Planirate odmor van Srbije...evo kako da što manje čekate na šalteru i dobijete PASOŠ na vreme!
Foto: wikipedia.org/K1


Sa početkom letnje sezone i korišćenja godišnjih odmora počinje i povećano interesovanje građana za dobijanje ličnih dokumenata, prvenstveno putnih isprava, izjavila je Bojana Dulović, načelnik Odeljenja za putne isprave Uprave za upravne poslove PU za grad Beograd. 

Dulović je za Tanjug rekla da policijska uprava za Grad Beograd prima zahteve u 17 policijskih stanica i 10 policijskih ispostava. 

- Zahtevi se mogu predati neposredno dolaskom i to čekanjem svog reda ili možete termin zakazati putem Portala eUprave - rekla je Dulović za Tanjug. 

U Policijskoj stanici Novi Beograd prvi slobodan termin za podnošenje zahteva za putni i lični dokument je 15. jun u 8 časova.

- Svaki građanin koji dođe lično predaće zahtev i njegov posao će biti završen - stranka neće biti vraćena. Građani mogu da predaju zahtev na bilo kojoj opštini, bez obzira na mesto prebivališta - rekla je Dulović. 

Za podnošenje zahteva za pasoš, prema njenim rečima, potrebna je lična karta, stara putna isprava i uplata takse od 3.600 dinara.

Oglašavanje putne isprave nevažećom košta 1.040 dinara. 

Kome je hitno može i brže...

- Kad su maloletna deca u pitanju zahtev podnose oba roditelja prisutna sa svojim važećim ličnim kartama. Ukoliko jedan roditelj nije u mogućnosti da prisustvuje svoju saglasnost može dati overenu od strane nadležnog organa ili dokazu o samostalnom vršenju roditeljskog prava - kada jedan roditelj samostalno brine o detetu - rekla je Dulović. 

Ona je dodala da se hitan dokument može dobiti uz izvršenu uplatu takse u iznosu od 5.000 dinara.
 
 

Ostavite komentar