Vesti > Svet

Evo kakvo je ZDRAVSTVENO STANJE premijera Slovačke! Jučerašnja OPERACIJA bila uspešna, ali jedna stvar je sigurna

Juraj C, osumnjičen za atentat na slovačkog premijera Roberta Fica u sredu, izjasnio se krivim

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

18/05/2024 > 15:28

podeli vest:

Evo kakvo je ZDRAVSTVENO STANJE premijera Slovačke! Jučerašnja OPERACIJA bila uspešna, ali jedna stvar je sigurna
Foto: Tanjug/AP


Robert Kalinjak, potpredsednik Vlade Slovačke i ministar odbrane, saopštio je danas da je premijer Robert Fico pri svesti i da se lekari nadaju pozitivnoj prognozi.

Kalinjak je ponovio da je operacija u petak bila uspešna, ali da njegovo stanje još ne dozvoljava da premijer bude prebačen iz bolnice u Banskoj Bistrici narednih dana.

Juraj C, osumnjičen za atentat na slovačkog premijera Roberta Fica u sredu, izjasnio se krivim na saslušanju na Specijalnom sudu u Pezinu, prenosi TA3.

- Nekoliko čuda se dogodilo u bolnici u Banjskoj Bistrici poslednjih dana. Međutim, ovakva povreda je izuzetno iscrpljujuća i još uvek nije sanirana. Ne mislim da će bilo kakav prevoz premijera biti moguć u narednih nekoliko dana - saopštio je on na konferenciji za novinare, prenosi SMI.

Dodao je da sa premijerom komunicira samo o najvažnijim stvarima, ali da nije neophodno da on, kao potpredsednik Vlade, preuzme njegove nadležnosti.

Obraćajući se novinarima ispred bolnice, Kalinjak je istakao da su mediji odgovorni za podelu društva koja je rezultirala atentatom.

Foto: AP Photo/Tomas Benedikovic

 

- Mnogi mediji mešaju izveštavanje sa blaćenjem. Robert Fico je dugo bio etiketiran najgorim pridevima, na bilbordima je bio etiketiran kao zao - rekao je Kalinjak.

On je takođe naveo da će vlada nastaviti da radi po programu koji je postavio Fico.

- Sledeće nedelje Vlada će imati dva sastanka, jedan redovni i drugi vanredni, posvećen evropskim fondovima - naveo je on.

Ministarka zdravlja Zuzana Dolinkova je izjavila da je zdravstveno stanje Roberta Fica stabilizovano, ali i dalje ozbiljno. Prema njenim rečima, to je ocenio lekarski konzilijum na prepodnevnom sastanku.

- Jučerašnja operacija, koja je trajala dva sata, doprinela je pozitivnoj prognozi zdravlja premijera - rekla je Dolinkova.

Ostavite komentar