Kultura > Film/TV

OVACIJE za novi film Bredlija Kupera u Veneciji trajale PUNIH 7 MINUTA - da li se sprema novi OSKAR?

Film su producirali Martin Skorseze i Stiven Spilberg

Izvor: K1info

06/09/2023 > 12:40

podeli vest:

OVACIJE za novi film Bredlija Kupera u Veneciji trajale PUNIH 7 MINUTA - da li se sprema novi OSKAR?
Foto: Youtube/Printscreen/Netflix


"Maestro", dugoočekivani drugi film Bredlija Kupera, koji je režirao i u kojem glumi, prikazan je na Venecijanskom filmskom festivalu. Drama o životu legendarnog Leonarda Bernstajna dobila je sedmominutne ovacije na svetskoj premijeri u pozorištu Sala Grande u subotu uveče.

Kuper, koji glumi Bernstajna i Karli Maligan, koja glumi njegovu suprugu Feliciju, nisu prisustvovali događaju zbog štrajka glumaca. Međutim, pojavilo se Bernstajnovo troje dece - Džejmi, Aleksander i Nina Maria Felicija. Oni su nakon prikazivanja pozdravili publiku sa suzama u očima, a nakon toga zaplesali i glumili dirigente u čast svog oca.

Film je dobio ogroman aplauz i ovacije koje su trajale punih sedam minuta.

Već sad je verovatno da će "Maestro" biti Netflixov veliki kandidat za Oskara ove godine. Kuper će se, piše Variety, takmičiti u četiri kategorije - za najboljeg redatelja, glumca, producenta i scenaristu, dok se Maligan nada nominaciji za najbolju glumicu.

Film prati ljubavnu priču

Film se usresređuje na Bernstajnov odnos sa suprugom Felicijom, od udvaranja do braka, koji se, stoji u najavi, "bolno savija pod težinom njegovih homoseksualnih ljubavnih veza". Kuper je sa Džošom Singerom napisao scenario, a film su producirali Martin Skorseze i Stiven Spilberg.

Ovo je drugi film koji je režirao Bredli Kuper. Prvi je bio megauspešni "A Star is Born".

Ostavite komentar