Showtime > Display

Najbolja SCENA u filmu BARBIE snimana je 2 DANA: Govori o ŽENAMA, a rasplakala je čak i MUŠKARCE

Scena u kojoj ljudsko biće objašnjava lutki kako izgleda život žene u savremenom društvu jedna je od najupečatljivijih

Autor: K1info/Glossy

30/08/2023 > 08:10

podeli vest:

Najbolja SCENA u filmu BARBIE snimana je 2 DANA: Govori o ŽENAMA, a rasplakala je čak i MUŠKARCE
Foto: Tanjug/AP


Dugo iščekivani film "Barbi" glavna je tema ovih dana na svakom koraku, a počeli su da isplivavaju i detalji sa interesantnog i uzbudljivog snimanja ovog ostvarenja u režiji Grete Gervig.

Kako je rediteljka sada otkrila, jedan od upečatljivijih momenata bilo je snimanje moćnog monologa američke glumice Amerike Ferere, koja igra ljudsko biće u ovom filmu.

Njen lik Glorija tokom razgovora s Barbi, koju glumi australijska filmska zvezda Margo Robi, objašnjava kroz kakve probleme prolaze žene u današnjem društvu, a u pitanju je jedan od najemotivnijih delova filma.

Glorija priča o tome da je "nemoguće biti žena" i objašnjava koliko je ženama teško da postignu da se svima dopadaju dok ih istovremeno svi okrivljuju.

– Kada je Amerika držala svoj divni govor, ja sam jecala, a onda sam se okrenula oko sebe i shvatila da svi na setu plaču – rekla je Greta Gervig u razgovoru za The Atlantic.

Čak su i muški članovi ekipe bili u suzama.

– Muškarci plaču, takođe, jer i oni imaju svoj govor za koji osećaju da nikada neće moći da ga drže, znate? – istakla je režiserka.

Kako je Amerika Ferera ranije otkrila za Vanity Fair, ovu scenu je snimala dva dana.

– To je deo veće scene s mnogo likova. Morala sam to da ponovim mnogo, mnogo puta da bi sve bilo pokriveno, da prolazim kroz čitavu scenu tokom dva dana – kaže glumica.

Na pitanje da li je ponovila monolog 500 puta odgovara da sumnja i da misli da je to učinila 30-50 puta, kao i da je njena mlada koleginica Arijana Grinblat (15) u međuvremenu i sama napamet naučila ovaj govor.

Ostavite komentar