Kultura > Film/TV

Kad PRIZIVANJE DUHOVA pođe po zlu: Australijski horor "Talk to Me" POREDE sa "Isterivačem đavola"

"Dočarava duh vremena 2020-ih podjednako dobro kao i 'Isterivač đavola' 1970-ih", napisao je portal Why Now

Izvor: K1info/index.hr

31/07/2023 > 16:28

podeli vest:

Kad PRIZIVANJE DUHOVA pođe po zlu: Australijski horor "Talk to Me" POREDE sa "Isterivačem đavola"
Foto: Youtube PrintScreen/A24


Horor "Talk to Me" dobija odlične kritike gledalaca i mnogi ga nazivaju najstrašnijim filmom posle "Isterivača đavola" (The Exorcist). Ljubitelji ovog žanra znaju da je jezivi horor iz 1973. u režiji Vilijama Fridkina među najstrašnijim filmovima koji su ikada snimljeni.

"Talk to Me" imao je svoju pretpremijeru na filmskom festivalu u Adelaidu u Australiji krajem prošle godine, a nedavno je počeo da se prikazuje u svetskim bioskopima. Režirali su ga Deni i Majkl Filipou, a glume Sofi Vajld, Aleksandra Džensen, Džo Bird, Otis Dendži i Miranda Oto.

Priča prati 17-godišnju djevojku po imenu Mia (Sofi Vajld) koja se bori s drugom godišnjicom majčine smrti i lošim odnosom sa svojim ocem Maksom. Jedne noći ona se iskrade na zabavu na kojoj je glavna atrakcija neobična keramička ruka sa urezanim zagonetnim rečima koja se koristi za prizivanje duhova.

Prizivanje duhova bilo je zanimljivo tinejdžerima pa se Mia pridružila i učestvovala u tome. Ruka služi kao direktna veza sa duhovima, međutim, tinejdžeri nisu svesni katastrofalnih posledica koje počinju kada prekrše pravila. Događa se niz uznemirujućih paranormalnih susreta dok se Mia nalazi u središtu haosa.

U brojnim recenzijama filmski kritičari i gledaoci pohvalili su ovo ostvarenje. Najveća pohvala je svakako poređenje sa "Isterivačem đavola".

"Dočarava duh vremena 2020-ih podjednako dobro kao i 'Isterivač đavola' 1970-ih", napisao je portal Why Now.

"Jezivo je, uznemirujuće i sadrži neke zastrašujuće scene i brutalne slike koje će vam ostati u sećanju. Stvara jezivu atmosferu punu straha i donosi prodorni i predani nastup Sofi Vajld ", glasi jedna od recenzija.

"'Talk to Me' jedan je od najboljih originalnih horora koje sam gledao u zadnjih desetak godina. Ne preterujem. Ovo je prvi dugometražni film ovih reditelja i apsolutno je zastrašujuć", pišu gledaoci.

Ostavite komentar