Priče > Društvo

Ministar Dačić otvorio renovirani objekat Uprave za vanredne situacije u Nišu

Nastavićemo ulaganje i opremanje vatrogasno-spasilačkih jedinica širom Srbije, rekao je Dačić

Izvor: K1info

18/05/2024 > 19:27

podeli vest:

Ministar Dačić otvorio renovirani objekat Uprave za vanredne situacije u Nišu
Foto: MUP RS


Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otvorio je danas renovirani objekat Uprave za vanredne situacije u Nišu.

Sredstvima Ministarstva unutrašnjih poslova u iznosu od 180 miliona dinara, rekonstruisano je i izvršena je sanacija 3.800m2 u kome boravi 130 pripadnika Uprave za vanredne situacije u Nišu.

- Ovo je veoma značajna investicija i put kojim ide Ministarstvo unutrašnjih poslova, a to je poboljšanje uslova rada svih policijskih službenika, u ovom slučaju pripadnika Sektora za vanredne situacije - istakao je Dačić, saopšteno je iz MUP-a.

 

Ministar Dačić je naglasio da su pripadnici Sektora za vanredne situacije veoma hrabri i požrtvovani pripadnici MUP koji se svakodnevno suočavaju sa različitim opasnostima, požarima, poplavama, zemljotresima, štiteći živote građana Republike Srbije.

- Nastavićemo ulaganje i opremanje vatrogasno-spasilačkih jedinica. U narednom periodu nas očekuje otvaranje potpuno novih objekata u Negotinu, Velikom Gradištu, Knjaževcu, Beogradu na vodi i Futogu, kao i otvaranje rekonstruisanih objekata u Leskovcu, Doljevcu, Svrljigu i Koceljevi, a u toku je izgradnja objekta sedišta Sektora za vanredne situacije i Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu - rekao je ministar Dačić.
  
 

Ostavite komentar