Sport > Košarka

Oglasio se KK Partizan: Ko je OBRISAO deo snimka MORA DA ODGOVARA!

KK Partizan ističe da nedostaje više od minuta celog događaja i zatražio da "onaj ko je snimak obrisao odgovara u skladu sa zakonom".

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

19/05/2024 > 18:30

podeli vest:

Oglasio se KK Partizan: Ko je OBRISAO deo snimka MORA DA ODGOVARA!
Foto: K1info/Starsport/Wikipedia


Iz Partizana tvrde da je košarkaš Crvene zvezde Stefan Lazarević prvi napao igrača Partizana Džejmsa Nanelija tako što ga je uhvatio za vrat, nakon čega je Naneli uzvratio, što se, kako se navodi, može videti na kompletnom snimku sigurnosnih kamera.

- Na žalost, jedini snimak koji to može da potvrdi nije kompletan jer na njemu nedostaje period od 11:01:28 do 11:02:32 i KK Partizan poziva da se hitno uključe nadležne službe kako bi vratile izbrisani snimak i utvrdile ko je isti izbrisao. Tražimo da onaj ko je snimak obrisao, odgovara u skladu sa zakonom - poručili su iz Partizana.

Dodaje se da se na dostupnim snimcima vidi i kako Lazarević izlazi iz svlačionice za Nanelijem u želji da se raspravi i kako skače na igrača Partizana koji se nalazi na zemlji.

- Pozivamo obezbeđenje Beogradske arene da nam bez odlaganja dostavi kompletan snimak, a mi ćemo ga javno objaviti. Pozivamo medije da javno speru ljagu sa imena Džejmsa Nanelija, sa istim publicitetom kao što su mu ljagu naneli posle saopštenja Crvene zvezde - dodaje se iz Partizana.

KK Partizan je izrazio žaljenje zbog incidenta i pozvao da nadležni organi hitno utvrde sve činjenice.

Klub ističe da razume povišene tenzije u finalnoj seriji, ali poziva i igrače i navijače da ne nasedaju na inscenirane napade i zadrže pribranost.

Foto: Telegraf.rs

 

Partizan u saopštenju poručuje da pobednik finalne serije ABA lige treba da se odluči na terenu, a ne "uz pomoć saopštenja kojima naš rival svakodnevno podiže tenzije".

- KK Partizan javnosti daje na uvid dostupne snimke i pozova sve da sami procene ko bi i zbog čega mogao da obriše ključni deo snimka sa kamere koja snima od svlačionice Partizana. I za kraj, KK Partizan kao kuriozitet dodaje da je sportski direktor KK Crvena zvezda Milan Dozet posle incidenta predlagao predstavnicima Partizana da se sve zaboravi i snimci obrišu. KK Partizan je to odbio - stoji u saopštenju.

Kako su preneli pojedini mediji, do incidenta je došlo ranije danas u Beogradskoj areni, kada su se igrači mimoilazili prilikom smene ekipa na šuterskom treningu.

Košarkaši Partizana dočekaće večeras od 20.30 časova u Areni ekipu Crvene zvezde u trećem meču finala plej-ofa ABA lige.

Crvena zvezda vodi 2:0 u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.

Ostavite komentar