Vesti > Politika

Vučić:Na izbore idemo u širokom frontu, opozicija pokazala neodgovornost

Vučić je naveo da će predstojeći lokalni izbori biti teški za listu koja nosi njegovo ime

Izvor: K1info

19/05/2024 > 12:29

podeli vest:

Vučić:Na izbore idemo u širokom frontu, opozicija pokazala neodgovornost
Foto: RTS Printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će lokalni izbori biti teški i da će se protiv liste oko SNS ujediniti mnogi interesi, da ima i onih kojima je Rokfeler davao pare, a da s druge strane od njih nije čuo šta će da urade za građane.

Vučić je rekao da se oko SNS okupio širi front, pokazujuću da razumeju u kakvoj je situaciji danas država, te da su zato tu i Ivica Dačić, Milica Đurđević i mnogi drugi, stari partneri. 

- Tako da sam zadovoljan po tom pitanju i nije sve na nama, ne morate uvek da dobijete poverenje naroda, ali smo mi pokazali ozbiljnost i odgovornost - rekao je Vučić za TV Pink.

Sa druge strane, navodi Vučić, opozicija svojim podelama, deobama, svađama, sukobima i nesposobnošću da i liste podnesu na validan i zakonit način pokazuju neozbiljnost i neodgovornost.

- Opoziciji je važan Beograd da se dočepaju para. Njihove ideje su samo da ruše. Oni nemaju ideje da grade. Mislim da ljudi dovoljno dobro znaju, da Beograđani razumeju. Nikada neće reći šta smo uradili, nikada ništa neće priznati, niti reći, uvek je lako kritikovati i reći da ste neku temu izmislili. Da sam se bavio više lokalnim izborima ne bi imali šansu da išta urade - rekao je Vučić.

Na pitanje ko finansira lidera pokreta Kreni-promeni Savu Manojlovića, Vučić je naveo da se zna ko koga finansira i da nije to neka tajna.

- Imate grupu građana u Čačku, kojima sa strane daju po 40, 50 hiljada evra za lokalne izbore da bi pobedili Todorovića i SNS. Nešto stiže iz Nemačke, nešto od Rokfelera, nešto odavde, nešto odande - rekao je Vučić.

Vučić je naveo da će predstojeći lokalni izbori biti teški za listu koja nosi njegovo ime, jer će se ujediniti mnogi lokalni, partikularni i uobičajeni interesi.

- Ujediniće se i mnogi kriminalni interesi na lokalnom nivou. Imate dve liste u Novom Sadu, iza kojih stoji čisti kriminalno biznis lobi. I to nije ni lista opoziciona - Srbija protiv nasilja, gde su svi zajedno, ili neka druga. Već ima tu raznih lista koje su potaknute da se kandiduju, odnosno da izađu pred građane samo zarad svojih bukvalno kriminalnih interesa - rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da u narednih pet dana neće odgovarati ni na kakva pitanja iz domaće politike i da se time uopšte neće baviti, već jedino našim interesima i borbom za Srbiju. 



 

Ostavite komentar