Kultura > Film/TV

"Barbie" i "Oppenheimer" postižu IMPRESIVNE REZULTATE na bioskopskim blagajnama, ali ipak POSTOJI POBEDNIK

"Barbie" je za dva dana zaradio 70,5 miliona dolara, nadmašivši "Spider-Man: Across the Spider-Verse" koji je ostvario 51,8 miliona dolara

Izvor: K1info

23/07/2023 > 19:18

podeli vest:

"Barbie" i "Oppenheimer" postižu IMPRESIVNE REZULTATE na bioskopskim blagajnama, ali ipak POSTOJI POBEDNIK
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello


Ružičasta fantazija Grete Gervig "Barbie" i istorijska drama Kristofera Nolana "Oppenheimer" postižu na bioskopskim blagajmana rezultate koji su za pamćenje. U letnjoj filmskoj sezoni, koja je često znala da podbaci, dva blokbastera pokazuju da su oba filma pobednici.

Ali između ova dva naslova ipak postoji pobednik - film broj jedan u Americi je "Barbie" kompanije Warner Bros.

Pošto je u četvrtak zaradio 22 miliona dolara, priča o lutki je u petak inkasirala još 48,2 miliona iz 4.243 bioskopa. To je ukupno 70,5 miliona dolara - najuspešniji početak prikazivanja u godini, nadmašivši "Spider-Man: Across the Spider-Verse" koji je u junu zaradio 51,8 miliona dolara.

Izgleda da se ružičasti talas ovde neće zaustaviti jer postoji šansa da ostvari i najuspešniji trodnevni debi u 2023. Na nišanu je "The Super Mario Bros. Movie" koji je zaradio 146,3 miliona tokom tri dana u aprilu. Ovaj animirani film trenutno je izdanje sa najvećom zaradom u godini sa 573 miliona dolara u Americi i 1,34 milijarde dolara širom sveta.

"Barbie" Grete Gervig takođe će imati priliku da postane film sa najvećom zaradom tokom prvog vikenda prikazivanja kada je ženski reditelj u pitanju. "Captain Marvel" koji su režirali Ana Boden i Rajan Flek zaradio je 153 miliona dolara na otvaranju 2019. Rekord za film koji je režirala isključivo žena trenutno drži "Wonder Woman" Peti Dženkins sa 103 miliona dolara, koji će "Barbie" lako nadmašiti.

Iako "Barbie" pobeđuje na blagajnama, "Oppenheimer" je ipak impresivan - prikazujući se na 3.610 lokacija, biografski film je zaradio 33 miliona dolara prvog dana.

"Oppenheimer" može da se nađe među najuspešnijim ostvarenjima kada je u pitanju premijerni vikend za izdanja koja imaju oznaku R. Na vrhu te liste nalaze se "Deadpool 1 i 2", "It" i "Joker". Prema projekcijama od 77 miliona dolara, "Oppenheimer" bi se našao na 11 mestu iza ostvarenja "The Passion of the Christ".

Ostavite komentar