Kultura > Film/TV

Scena iz BARBIE koju Greta Gervig NIJE ŽELELA da izbaci: Ona vodi u SRCE FILMA

Rediteljka je otkrila da joj je predloženo da izbaci scenu u kojoj Barbika sreće stariju ženu na klupi i govori joj da je lepa

Izvor: K1info

23/07/2023 > 12:11

podeli vest:

Scena iz BARBIE koju Greta Gervig NIJE ŽELELA da izbaci: Ona vodi u SRCE FILMA
Foto: Youtube PrintScreen/Warner Bros. Pictures


Najnovije ostvarenje Grete Gervig zvanično je stiglo u bioskope 21. jula, ali jedna od najemotivnijih scena ne bi se našla u filmu da se rediteljka nije usprotivila rukovodiocima studija.

U nekoliko intervjua pre dolaska komedije u bioskope, Gervig je otkrila da joj je predloženo da izbaci scenu u kojoj Barbika (Margo Robi) sreće stariju ženu na klupi i govori joj da je lepa.

- Toliko volim tu scenu - rekla je Gervig za Rolling Stone.

- Starija žena na klupi je kostimografkinja En Rot. Ona je legenda. To je scena koja ne vodi nikuda. I u ranim fazama montaže mi je rečeno: "Mogla bi da je isečeš. Ona nije važna za priču." A ja sam im odgovorila: "Ako isečem tu scenu, ne znam o čemu se radi u filmu" - primetila je ona i nastavila.

- Tako je ja doživljavam. Za mene je to srce filma. Način na koji Margo glumi u tom trenutku je tako nežan i spontan. Ima i drugih scena u filmu za koje su ljudi rekli: "Ne mogu da verujem da su ti to dozvolili da uradiš." Ali ja i dalje ne mogu da verujem da se taj deo našao u filmu, ta mala slepa ulica koja ne vodi nikuda - osim u srce filma.

Scena sa starijom ženom nema nikakve veze sa zapletom filma, ali je od vitalnog značaja za razumevanje Barbikine percepcije stvarnog sveta nakon što ona napusti utopijski Barbilend.

- Ideja o Bogu punom ljubavi koji je majka, baka - koji te gleda i kaže: "Dušo, dobro si", nešto je što sam morala da podelim sa ljudima - dodala je Gervig za The New York Times o važnosti scene koju opisuje kao "transakciju milosrđa".

Ostavite komentar