Showtime > Display

DŽEK NIKOLSON je imao NEOBIČAN PREDLOG za Tima Bartona: Šta kažeš da igram SVE ULOGE?

Okupiti brojna ugledna glumačka imena za naučno-fantastičnu komediju "Mars Attacks!" predstavljalo je pravi izazov za autentičnog reditelja

Izvor: K1info

19/07/2023 > 16:31

podeli vest:

DŽEK NIKOLSON je imao NEOBIČAN PREDLOG za Tima Bartona: Šta kažeš da igram SVE ULOGE?
Foto: Youtube PrintScreen/TELL+ViSiON


Za filmove Tima Bartona može se reći da su prepoznatljivi po jedinstvenoj i često nelagodnoj atmosferi. Ali kada je u pitanju ostvarenje "Mars Attacks!" iz 1996. godine, reditelj je nepokolebljivo želeo da se oproba u oblasti naučno-fantastične komedije, a glumačka postava je uključivala brojne zvezde - Džek Nikolson, Glen Klouz, Pirs Brosnan i Deni Devito su samo neke od njih.

Bartonov film govori o reakciji Zemljana kada flota vanzemaljskih letećih tanjira poseti planetu, ali značajna karakteristika ovog dela je svakako odlična glumačka ekipa, među kojima su i Martin Šort, Sara Džesika Parker, Tom Džons, Natali Portman i Majkl Džej Foks. Rukovođenje timom u kojem se nalaze tako značajna glumačka imena nije bio lak podvig, ali je za to postojao dublji razlog, tvrdi Barton.

Tokom intervjua za Arts Beat LA, reditelj je priznao kako je želeo da "proba nešto drugačije" sa svojim naučno-fantastičnim filmom, i to tako što će u njega da dovede veliki broj zvezda.

- Jedini put kada sam se usudio da okupim nekoliko istaknutih zvezda bilo je za filmove o Betmenu, i sa ovim filmom sam želeo to da ponovim u još većem obimu. Postoji više od dvadest glavnih uloga u "Mars Attacks!", tako da je bio pravi izazov sastaviti glumačku ekipu.

Prvo ime koje je dodato na listu glumaca bila je Bartonova tadašnja devojka Liza Mari, za koju je rekao da je "zaista sa druge planete i koja bi mogla da bude jedino ljudsko biće koje može da igra Marsovca."

Sa Lizom Mari u ulozi Marsovke, još uvek je trebalo da odluči ko će igrati predsednika Sjedinjenih Država, Džejmsa Dela. Bartonu je bila potrebna istinska zvezda koja će da tumači američkog lidera, zbog čega je pozvao svog bivšeg kolegu iz Betmena Džeka Nikolsona, glumca sposobnog da odigra bilo koju ulogu.

Međutim, kada je Tim kontaktirao Nikolsona i upitao ga za koju ulogu bi bio zainteresovan, glumac je imao prilično hrabar odgovor.

- Kada sam ga upitao koju ulogu želi da igra, odgovorio je: "Šta kažeš na SVE?" - kaže Barton.

Nikolson jeste jedan od najvećih glumaca svih vremena, ali da li bi zaista uspeo da odigra svaki lik u filmu? Najverovatnije da ne bi.

Kada je Barton čuo Nikolsonov predlog, pozvao je glumca da igra ne samo predsednika Sjedinjenih Država, već i vlasnika kazina Galaxy, Arta Lenda.

- Kreirali smo dva lika za Džeka, predsednika i dekadentnog mogula iz Las Vegasa koji pokušava da napravi novu hotelsku franžizu sa marsovskom temom - objašnjava reditelj.

- Nema boljeg glumca koji će se suprotstaviti Marsovcima od Džeka. Imao sam mnogo sreće. Uživam da vidim nekog ko je zaista jak u svom poslu. Džek je spreman da uradi sve, ma koliko to izgledalo ludo. On je najveći, i videti ga u dve uloge bilo je zaista neverovatno - zaključuje Barton.

Ostavite komentar