Kultura > Film/TV

Zlo ima PREPOZNATLJIVO LICE: "The Exorcist: Believer" Dejvida Gordona Grina STIŽE U BIOSKOPE u oktobru

Scenaristi filma su reditelj Dejvid Grin i Piter Satler, a Elen Berstin će ponoviti svoju ulogu Kris Meknil iz originalnog ostvarenja

Izvor: K1info

24/07/2023 > 19:33

podeli vest:

Zlo ima PREPOZNATLJIVO LICE: "The Exorcist: Believer" Dejvida Gordona Grina STIŽE U BIOSKOPE u oktobru
Foto: Universal Pictures


Reditelj Dejvid Gordon Grin je 40 godina posle klasika "Noć veštica" (Halloween, 1978) Džona Karpentera snimio trilogiju "Halloween", "Halloween Kills" i "Halloween Ends". Za svoj sledeći film sineasta je odabrao još jedno legendarno horor ostvarenje - "The Exorcist" Filijama Fridkina, i ponovo u produkciji Blumhousea.

Iako je ovo šesti film u horor franšizi, "The Exorcist: Believer" je nastavak originalnog ostvarenja, i nedavno su se pojavili posteri kao nagoveštaj onoga što publika može da očekuje.

Do sada je malo detalja poznato, ali čini se da je Grin smislio način da poveća ulog i da ovog puta nije u pitanju samo jedna posednuta devojka (Regan Meknil koju je u originalu igrala Linda Bler), već su u pitanju dve devojke.

Ranije ove godine na CinemaCon-u otkriveno je da je devojke zaposeo demonski entitet nakon što su se jednog dana izgubile u šumi. Najboljih prijateljica nije bilo neko vreme, ali izgleda da se one ne sećaju šta im se dogodilo. Od tog trenutka počinju događaji koji evidentno zalaze u područje paranormalnog.

Scenaristi su Dejvid Grin i Piter Satler, a u planu je još jedna trilogija, pri čemu će Elen Berstin ponoviti svoju ulogu Reganine majke, Kris Meknil.

Film je planiran da uđe u bioskopsku distribuciju 13. oktobra.

Ostavite komentar