Kultura > Film/TV

Udruženje scenarista Amerike objavilo NOMINOVANE za svoju nagradu

Među nominovanim za nagradu Udruženja scenarista Amerike našli su se naslovi, koji su i u trci za Oskara

Izvor: K1info/Tanjug

26/01/2023 > 14:40

podeli vest:

Udruženje scenarista Amerike objavilo NOMINOVANE za svoju nagradu
Foto: Twitter screenshot


Udruženje scenarista Amerike (Writers Guild of America) saopštilo je da će se za njihovu nagradu za najbolji originalni scenario takmičiti "Everything Everywhere All At Once" koji su napisali Danijel Kvan i Danijel Šajnert, "The Fabelmans" Stivena Spilberga i Tonija Kušnera i "Tár" Toda Filda.

U konkurenciji su i "The Menu" koji su napisali Set Rajs i Vil Trejsi i "Nope" Džordana Pila, a nagrade će biti dodeljene 5. marta na svečanosti Udruženja scenarista Amerike.

Za najbolji prilagođeni scenario takmiče se "Black Panther: Wakanda Forever" Rajana Kuglera i Džoa Roberta Kola, "Glass Onion: A Knives Out Mystery" Rajana Džonsona, "She Said" Rebeke Lenkievic, "Top Gun: Maverick" Erena Krugera i Erika Varena Singera i Kristofera Mekvorija i "Women Talking" Sare Poli.

U brojnim televizijskim kategorijama za najbolji scenario dramske serije nominovani su "Andor", "Better Call Saul", "The Crown", "Severance" i "Yellowjackets", dok su kao komedije u trci "Abbott Elementary", "Barry", "The Bear", "Hacks" i "Only Murders in the Building".

 

Ostavite komentar