Kultura > Art

Grafiti umetnik Benksi: "Oni su POKRALI MENE, sada vi POKRADITE NJIH"

Kompanija Guess izašla je sa kolekcijom proizvoda na kojima se nalaze Benksijevi nadaleko poznati grafiti

Izvor: K1info

20/11/2022 > 10:20

podeli vest:

Grafiti umetnik Benksi: "Oni su POKRALI MENE, sada vi POKRADITE NJIH"
Foto: Youtube PrintScreen


Legendarni anonimni grafiti umetnik u petak je imao direktivu za svoje sledbenike, ohrabrujući ih da posete prodavnicu Guess u londonskoj ulici Regent i ukradu novu kolekciju brenda koja sadrži njegova umetnička dela.

- Pažnja svim kradljivcima. Molim vas idite u Guess u ulici Regent. Oni su se poslužili mojim umetničkim delima bez pitanja, pa kako može biti pogrešno da ti to isto učiniš sa njihovom odećom?-

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

Guess je u izlogu svoje prodavnice izložio kolekciju majica i jakni sa Benksijevim Thug for life Bunny grafitom, ispred umetnikovog dobro poznatog printa čoveka koji baca cveće. Nova kolekcija rađena je u saradnji sa kompanijom Brandalised koja, prema BBC-ju, poseduje licencu za prodaju Benksijevih suvenira fanovima.

Posle Benksijeve objave, Guess je zatvorio prodavnicu u lici Regent i postavio obezbeđenje da čuva ulaz. Prodavnica je takođe prekrila izlog.

Guess je objavio kolekciju 3. novembra, a glavni kreativni direktor brenda Pol Marsijano je izjavio: - Benksijevi grafiti imaju fenomenalan uticaj koji odjekuje popularnom kulturom. Nova kolekcija je način da moda iskaže svoju zahvalnost.

Kolekcija se sastoji od 34 komada i još uvek je dostupna za kupovinu preko interneta. Mađu artiklima su majica, kaput od veštačkog krzna, tašna i prsluk po ceno od 40 do 275 dolara.

 

Ostavite komentar