Kultura > Art

Duh VREMENA PRE INTERNETA: Izložba "Leta pre neta" otvorena u Muzeju nauke i tehnike

Prva izložba Muzeja nauke i tehnike prevashodno namenjena deci, "Leta pre neta", otvorena je sinoć u muzejskoj Galeriji 51

Izvor: K1info/Tanjug

18/11/2022 > 08:59

podeli vest:

Duh VREMENA PRE INTERNETA: Izložba "Leta pre neta" otvorena u Muzeju nauke i tehnike
Foto: Tanjug/Muzej nauke i tehnike/Miloš Jurišić

Kustoskinje Mirjana Babić, Milena Vrzić Bešić, Milena Vidosavljević i Tamara Tešević, približile su publici duh vremena pre interneta i objasnile značaj tehničkih uređaja koji su nekada bili u svakodnevnoj upotrebi, a deca ih danas najčešće koriste putem aplikacija na mobilnom telefonu.

Najmlađa publika je na izložbi prvi put u prilici da se susretne sa pojedinim tehničkim uređajima, dok su se njihovi stariji članovi porodice na momenat vratili u prošlost i prisetiti se kako su izgledala leta pre interneta.

Izložba ima praktični, edukativni i zabavni karakter.

Postavka je podeljena na dve vremenske zone: "Ovako je nekada bilo" i "Ovako je počelo", kao i šest tematskih stanica: "Piši-briši", "Kada moje uši čuju", "Ptičica", "Halo, ko je", "Zabava u kutiji" i "Ringeraja".

Na kraju postavke je stanica "Surf bez daske", u sklopu koje se sve pomenute stanice objedinjuju u samo jednom predmetu.

Na svakoj od navedenih stanica nalaze se interaktivni eksponati, pa su tako deca imala priliku da kucaju na pisaćoj mašini, napišu i pošalju pismo, režiraju sopstveni film, isprobaju kameru opskuru, fiksni telefon, flipere i još mnogo toga.

Tokom trajanja izložbe biće organizovane radionice, turniri u klikerima i razna takmičenja u kojima će oni najspretniji i najmaštovitiji osvojiti brojne nagrade.

 

Ostavite komentar