Kultura > Art

IZLOŽBA “Hodaj u sporoj budućnosti” NEBOJŠE YAMASAKI VUKELIĆA u Galeriji Doma omladine Beograda

Izložba će za posetioce da bude otvorena od 15. do 27. novembra

Izvor: K1info

15/11/2022 > 16:59

podeli vest:

IZLOŽBA “Hodaj u sporoj budućnosti” NEBOJŠE YAMASAKI VUKELIĆA u Galeriji Doma omladine Beograda
Foto: press promo


Izložba “Hodaj u sporoj budućnosti” Nebojše Yamasaki Vukelića koncipirana je kao priča u slikama o paru koji je poslednji preživeli posle misterioznog apokaliptičnog događaja.

Ciklusi akvarela i pojedinačne “slike” zajedno sa Nebojšinim izlaskom u druge medije (poezija i zvuk) širokim očima posmatraju mogućnosti da se u kriznim okolnostima živi, kao pojedinac, partner, umetnik…

Izložba je, uvođenjem autobiografskog narativa o romantičnim odnosima u kriznim vremenima, korak ka razradi umetnikove lične mitologije.

Foto: press promo

Moramo da razgovaramo, Nebojša Yamasaki Vukelić

Nebojša Yamasaki Vukelić rođen je 1986. u Beogradu gde živi i radi. Završio je master studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2021.

Svoj rad uglavnom bazira na mediju crteža, kroz koji tematizuje pitanje ličnih i kolektivnih kapaciteta za društvenu imaginaciju. Izlagao je na brojnim grupnim izložbama, kao i jednoj samostalnoj – “Unutra sve biće meko i nežno”, u galeriji X Vitamin.

Jedan je od dobitnika nagrade za crtež fonda Vladimir Veličković za 2021., kao i nagrade “Miodrag Janjušević – akademski slikar” za istu godinu.

 

Ostavite komentar