FunBox > Misterije

DŽON LENON je tvrdio da je DVA PUTA sreo VANZEMALJCE

Prvi je bio samo vizuelno opažanje letećeg objekta, ali su prilikom drugog svemirski posetioci Lenonu ostavili neobičan poklon

Izvor: K1info

10/02/2023 > 19:07

podeli vest:

DŽON LENON je tvrdio da je DVA PUTA sreo VANZEMALJCE
Foto: Pixabay.com


Džon Lenon je izjavama i postupcima tokom svog života često prouzrokovao oprečne reakcije. Pevač Bitlsa nikada se nije plašio da iznese svoje mišljenje, a još manje da čuje odgovor. Tako je bilo i kada je sredinom sedamdesetih tvrdio da su ga posetili vanzemaljci.

Pošto je Tom Delong, frontmen grupe Blink-182, konačno uspeo da iznudi priznanje od američke avijacije da ne znaju o čemu se radi na snimcima koje je objavio, ova priča više ne deluje toliko ludo kao nekada. Ali kada je Lenon podelio svoje iskustvo o NLO-u 1975. godine, mnogi su pomislili da je izgubio razum.

Izgubljeni vikend i NLO

Prvi susret dogodio se 23. avgusta 1974. godine, tokom perioda Lenonovog života poznatog kao "Izgubljeni vikend". Lenon se bio udaljio od Joko Ono i provodio je vreme - treba naglasiti da je to bilo na zahtev njegove supruge - sa njihovom pomoćnicom Mej Peng. Lenon je prestao da stvara i puno je pio, što je dovodilo do brojnih neprijatnih momenata. Ali prilikom ovog događaja garantovao je da je bio trezan.

U intervjuu Endiju Vorholu, Lenon je naveo da je ležao go na krevetu kada ga je iznenada obuzeo osećaj da priđe prozoru.

- Tako sam otišao do prozora, sanjareći u svom poetskom raspoloženju… Tamo, lebdeći nad zgradom preko puta, na nekih tridesetak metara bila je ta stvar sa naizgled običnim električnim sijalicama koje su se palile i gasile - izjavio je Lenon.

Iako priseban, Lenon je pozvao Peng da bi dobio potvrdu onoga što vidi.

- Kada sam izašla na terasu, tamo se nalazio taj veliki, kružni objekat koji je lagano klizio prema nama - rekla je Mej Peng, dodavši: - Imao je oblik spljoštenog konusa, a na vrhu je bilo veliko, sjajno crveno svetlo, koje nije pulsiralo kao na avionima koje smo viđali dok sleću na aerodrom u Njuarku.

Mej Peng je nastavila: - Kada se približilo, mogli smo da uočimo niz belih svetala koja su se protezala oko celog oboda letilice - ona su se takođe palila i gasila. Bilo ih je zaista puno.

I Lenon i Peng ovekovečili su ovaj prizor polaroid aparatima, ali na slikama se ništa nije uočavalo.

Lenon predao vanzemaljski artefakt

Džon Lenon bio je prijatelj sa Urijem Gelerom, iluzionistom, mađioničarem, televizijskom ličnošću i samoproklamovanim spiritistom, koji je često gostovao u televizijskim emisijama i uživo savijao kašike, demonstrirajući efekte telekineze. Prema Geleru, vanzemaljci su Lenona po drugi put posetili kada su se jedne noći stvorili u njegovom apartmanu.

- Lenon je stanovao u zgradi Dakota, a ja sam živeo u 52. ulici… Jednom prilikom me je pozvao u panici, govoreći, "Uri, Uri, molim te, dođi. Moramo da se vidimo. Nešto mi se dogodilo." A ja sam mu rekao, "Džone, tri je ujutru", ali je on nastavio: "Ne, ne, ne. Moraš da dođeš!" - ispričao je prilikom jednog televizijskog gostovanja.

Geler nastavlja: - I ja sam došao, a on je bio bled i tresao se. Upitao sam ga šta se dogodilo. On je zavukao levu ruku u džep i izvadio jajoliki predmet koji mi je dao. Bio je stvarno težak.

Lenon mu je ispričao da su ga posetili "vanzemaljci sa velikim očima". Ovog puta ga je probudilo "plamteće svetlo" na vratima njegove spavaće sobe, koje je dopiralo kroz ivice i ključaonicu. Kada je otvorio vrata, zatekao je četiri mala vanzemaljca, koji su ga blokirali putem misli.

Sledeće čega se Lenon sećao bilo je buđenje pored Joko sa čudnim jajolikim predmetom u rukama, za koje je verovao da je poklon od vanzemaljskih posetilaca.

Geler priznaje da je njegovo prvo pitanje bilo: - Šta si pušio?

A li Lenon mu se zakleo da se to zaista dogodilo.

- I ja mu apsolutno verujem - kaže Uri.

Lenon je mesecima nosio ovaj predmet sa sobom, dok ga na kraju nije poverio Geleru.

Geler je čuvao tajanstveno pozlaćeno jaje sve dok Lenon nije tragično nastradao, kada je počeo da ga pokazuje i sebi pravi reklamu.

- To nije kamen. Niko ne zna od čega je napravljeno. Dobijam hiljade imejlova iz celog sveta u kojima mi se postavlja sledeće pitanje: "Uri, zašto ga ne date naučnicima, oni će vam konačno reći od čega je napravljeno?" A ja kažem: "Nema šanse." Znate zašto? Zato što ne želim da budem razočaran saznanjem da je napravljeno u Kini. Želim da verujem rečima Džona Lenona - završava priču Uri Geler.

 

Ostavite komentar