FunBox > Misterije

Da li je ovo DOKAZ REINKARNACIJE: Bliznakinje SU ZNALE brojne stvari iz života svojih TRAGIČNO STRADALIH SESTARA

Džilijan i Dženifer Polok rođene su godinu dana posle pogibije Džoane i Džeklin i imale su užasan strah od automobila

Izvor: K1info

01/02/2023 > 21:49

podeli vest:

Da li je ovo DOKAZ REINKARNACIJE: Bliznakinje SU ZNALE brojne stvari iz života svojih TRAGIČNO STRADALIH SESTARA
Foto: Youtube PrintScreen/ Decoding the Unknown


U maju 1957. godine, u gradiću Heksam u Engleskoj, 11-godišnja Džoana Polok i njena mlađa sestra, šestogodišnja Džeklin, išle su ka crkvi sa svojim prijateljem Entonijem kada ih je udarilo vozilo.

Dve mlade sestre stradale su na licu mesta. Entoni, star samo devet godina, preminuo je na putu za bolnicu.

Kasnije je otkriveno da ih je vozač, meštanka koja je bila pod uticajem veće količine lekova, namerno udarila zbog nasilnog odvajanja od sopstvene dece. Slučaj je kasnije dospeo na naslovnice širom Britanije, a žena je naposletku smeštena u psihijatrijsku bolnicu.

Foto: Youtube PrintScreen

 

Posle smrti Džoane i Džeklin, roditelji devojčica, Džon i Florens Polok, bili su načisto uništeni. Ali Florens je ponovo zatrudela, a otac je bio siguran da će se dve devojčice ponovo roditi u porodici kao bliznakinje.

Kako u porodici nije bilo blizanaca ni sa jedne strane oba roditelja, doktor je rekao da je mogućnost blizanačke trudnoće veoma mala. Bez obzira na sve, Florens je 4. oktobra rodila bliznakinje. Devojčice su dobile imena Džilijan i Dženifer.

Foto: Youtube PrintScreen

Džilijan i Dženifer Polok po rođenju

Kada su imale tri meseca, porodica se preselila u zaliv Vitli, koji se nalazi istočno od Heksama. Međutim, kako su devojčice postajale starije, bilo je jasno da se Džilijan i Dženifer sećaju Heksama do detalja, uprkos tome što nisu odrasle u tom malom gradu.

Porodica se vratila u Heksam kada su devojčice imale četiri godine, a bliznakinje su istakle i navele znamenitosti koje nisu ranije videle, kao što su škola koju su pohađale Džoana i Džeklin, opatija Heksam i igralište koje su volele njihove pokojne sestre. Činilo se da par čak zna put do igrališta, iako ga nikada nisu videle. Takođe, bliznakinje su mogle da identifikuju po imenu igračke svojih sestara.

Iako je Florens čuvala igračke pokojnih devojčica van vidokruga, bliznakinje su počele da traže određene igračke nazad. Mogle su da nazovu igračke po imenima koja su im prethodno data, a čak su i igračke podelile baš kao što su to činile njihove sestre. Roditelji su takođe primetili da su devojčice uživale u istim igrama i hrani.

Prvih nekoliko godina, Florens je odbijala Džonove sugestije da je par "reinkarniran". Međutim, pošto je pronašla bliznakinje kako razgovaraju o saobraćajnoj nesreći, promenila je mišljenje. Jednom prilikom, Florens je čula kako devojčice igraju igru u kojoj su rekonstruisale nesrećnu svojih sestara. Džilijan je držala Dženiferinu glavu, govoreći joj: - Krv ti curi iz očiju. Tu te je udario auto.

Foto: Youtube PrintScreen

Džilijan i Dženifer Polok

Zanimljivo je i da su se bliznakinje plašile automobila.  U svojim mlađim godinama imale su česte noćne more u kojima ih udara vozilo. Džilijan i Dženifer takođe su redovno postajale uplašene i uznemirene dok su bile u blizini automobila. Džon se prisetio da su se njih dve užasnuto hvatale jedna za drugu kada se žačulo startovanje motora, vičući: - Auto dolazi po nas!

Ubrzo pošto su napunile pet godina, sećanja na njihove "prošle živote" polako su počela da nestaju i one su nastavile da žive normalnim životima.

Dok su bliznakinje potpuno izgubile sećanje na nesreću, Džilijan se kasnije prisetila da je imala vizije sebe dok se igra u pesku u kući u Vikamu. Iako Džilijan nikada nije bila u Vikamu, mogla je do detalja da opiše kuću i baštu koji su odgovarali domu u kome je Džoana nekada živela sa roditeljima kada je imala četiri godine.

Mnogi smatraju da je slučaj bliznakinja Polok "dokaz" reinkarnacije, ali s druge strane su tvrdnje da su na njihova sećanja možda uticala četiri starija brata.

Foto: Youtube PrintScreen

Džilijan i Dženifer Polok

Dok Džon i Florens napominju da nisu pričali sa bliznakinjama o nesreći dok nisu porasle, navodi se da su one možda saznale za tragičnu priču o Džoani i Džeklin od svoje braće.

Ipak, priča o sestrama Polok stigla je do dr Ijana Stivensona (1918–2007), psihologa koji je proučavao reinkarnaciju. Pošto je proučio hiljade navodnih slučajeva, dr Stivenson je napisao knjigu u kojoj govori o 14, za koje je verovao da su stvarni, uključujući i onaj sestara Polok.

 

Ostavite komentar