FunBox > Lajk

Šta je briga šta "SELO KAŽE": Bakica RASPRODALA imovinu, NAPUSTILA unuke i otišla na PUT OKO SVETA

Na Instagramu sa pratiocima deli sve svoje dogodovštine kako bi inspirisala starije ljude koji imaju strah od putovanja

Izvor: K1info/b92.net

16/06/2023 > 21:19

podeli vest:

Šta je briga šta "SELO KAŽE": Bakica RASPRODALA imovinu, NAPUSTILA unuke i otišla na PUT OKO SVETA
Foto: PrintscreenInstagram/joviajando


Baka Josefa Feitosa (61) odlučila je da rasproda svu svoju imovinu kako bi u penziji uživala baš onako kako je ceo život želela.

Naime, u cilju joj je bilo da ima dovoljno novca kako bi tokom penzije finansirala jednu od svojih životnih želja, a to je put oko sveta. Baka poznatija pod nadimkom Jô, nije bila zadovoljna životom kod kuće i posle više decenija rada u brazilskom zatvorskom sistemu, otišla je u penziju.

Ona nije htela da preuzme odgovornost za čuvanje svojih unuka, već da se posveti sebi, što joj je porodica i te kako zamerala. Baka se ipak nije mnogo osvrtala na to, već je prodala svu svoju imovinu, uključujući kuću, nameštaj i odeću, kako bi ostvarila svoj san.

Jô je svoje putovanje započela istražujući razne predele Brazila, da bi kasnije otišla van granica i proputovala svet. Njena ćerka Lilt Feitosa bila je uznemirena jer je verovala da su deca koja bi trebalo da istražuju i uživaju. Međutim, s vremenom je shvatila da njena majka nije poput drugih majki i da želi da se upusti u ovu avanturu.

Josefa je u intervju za G1 izjavila da je predana i ponosna majka, ali smatra da bake nisu dužne da čuvaju unuke. Kaže da vrata bakine kuće ne bi trebalo da budu uvek otvorena za njihovu decu i unuke, jer i oni zaslužuju privatnost.

Iz tog razloga Jô radije istražuje svet i istražuje nova iskustva koja ne možda da iskusi u svom rodnom Brazilu. Na Instagramu sa svojim pratiocima deli sve svoje dogodovštine kako bi inspirisala starije ljude koji imaju strah od putovanja.

Često nosi ranac, bez dodatnih torbi i kofera, ali pronalazi vrednost u svakom iskustvu koje ima. Jô je mnogo godina radila i podigla svoju porodicu s mnogo ljubavi, te sada želi da uživa sama ​​u starosti i doživi nova iskustva.

Ostavite komentar