Vesti > Svet

MISTERIOZNE EKSPLOZIJE na dva aerodroma sa kojih su Rusi spremali NOVI VELIKI NAPAD na Ukrajinu

Da li je Kijev pronašao način da gađa ruske dalekometne bombardere koji se koriste u napadima na infrastrukturu Ukrajine?

Izvor: K1info

05/12/2022 > 13:07

podeli vest:

MISTERIOZNE EKSPLOZIJE na dva aerodroma sa kojih su Rusi spremali NOVI VELIKI NAPAD na Ukrajinu
Foto: screenshot


Misteriozne eksplozije dogodile su se u ponedeljak u dve ruske vazdušne baze daleko od linija fronta, što je povećalo mogućnost da je Kijev pronašao način da gađa ruske dalekometne bombardere koji se koriste u napadima na infrastrukturu Ukrajine.

Izveštaji ruskih medija i video snimci objavljeni na društvenim mrežama ukazuju da se u ponedeljak rano ujutro dogodila eksplozija u vazdušnoj bazi Engels-2 u ruskoj oblasti Saratov u kojoj se nalaze bombarderi Tu-95 koji su učestvovali u napadima krstarećih raketa na Ukrajinu.

Još jedna eksplozija dogodila se u vojnoj vazduhoplovnoj bazi u blizini grada Rjazanja, manje od 200 kilometara jugoistočno od Moskve. Troje je poginulo, a pet je ranjeno nakon eksplozije cisterne, javili su ruski državni mediji. U toj bazi se nalaze i bombarderi dugog dometa Tu-95 i Tu-22M.

Video snimak eksplozije pokazao je vatreni udar koji obasjava noćno nebo. Meštani su izvestili da se zvuk eksplozije mogao čuti kilometrima daleko.

 

 

Uzrok dve eksplozije nije potvrđen, prenosi Guardian.

Međutim, Baza, ruski medij sa izvorima u bezbednosnim službama, izvestio je da je ruski aerodrom u Engelsu napadnut lutajućim municijom koja je gađala pistu aerodroma. Astra, još jedan nezavisni ruski medij, tvrdi da su dva nuklearna bombardera Tu-95 oštećena u eksploziji. Ni jedan ni drugi nisu naveli izvor za svoje informacije.

Kremlj je saopštio da je Vladimir Putin obavešten o incidentima. Lokalne vlasti u Saratovskoj oblasti saopštile su da službe bezbednosti istražuju izveštaje o eksploziji na aerodromu Engels.

 

 

Ukrajinski posmatrački izveštaji od prošle nedelje sugerišu da je Rusija isporučivala krstareće rakete u vazdušnu bazu Engels i prebacivala avione u vazduhoplovnu bazu Rjazanj u pripremi za još jedan napad na Ukrajinu.

Nije poznato da Ukrajina ima bilo kakvu municiju koja bi joj omogućila da napadne stotine kilometara izvan linija fronta sukoba, iako je bilo izveštaja da su u razvoju takve bespilotne letelice.

 

 

 

Ostavite komentar