Vesti > Svet

"NUKLEARNI DOGOVOR" sa Putinom - Grosi organizuje SASTANAK sa predsednikom Rusije

Rafael Grosi je izrazio nadu da će Rusija i Ukrajina do kraja godine sklopiti dogovor o stvaranju zaštićene zone oko NE Zaporožje

Izvor: K1info/Tanjug

02/12/2022 > 18:34

podeli vest:

"NUKLEARNI DOGOVOR" sa Putinom - Grosi organizuje SASTANAK sa predsednikom Rusije
Foto: Tanjug/AP


Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi izjavio je da su u toku razgovori o organizaciji njegovog sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. 

- Radujem se tome. Ne znam kada tačno, nastavljamo pregovore. Naravno, moraću ponovo da ga vidim - rekao je Grosi za rusku agenciju TASS. 

 


Grosi je ranije danas izrazio nadu da će Rusija i Ukrajina do kraja godine sklopiti dogovor o stvaranju zaštićene zone u oblasti oko nuklearne elektrane Zaporožje.

Foto: Tanjug/AP/Markus Schreiber

 

On nije isključio mogućnost da se, kako bi se rešilo to pitanje, susretne sa Putinom, kao ni sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

Elektrana Zaporožje, najveće evropsko nuklearno postrojenje te vrste, proizvodila je oko jedne petine ukrajinske električne energije pre početka rata u Ukrajini, a bila prinuđena da radi na rezervnim generatorima zbog oštećenja na dalekovodima prouzrokovanim granatiranjem.

 

 

 


 

 

 

Ostavite komentar