Vesti > Svet

Ko je supruga novog britanskog premijera? Sunak kaže da PIJE i da je NEUREDNA - ona je BOGATIJA i od KRALJA

Na adresu Downing Street 10 uskoro će se doseliti Riši Sunak i Akšata Marti sa ćerkama, i to je prva hindu porodica koja će boraviti tu

Autor: K1info/Nportal.rs

31/10/2022 > 17:52

podeli vest:

Ko je supruga novog britanskog premijera? Sunak kaže da PIJE i da je NEUREDNA - ona je BOGATIJA i od KRALJA
Foto: Tanjug/AP/Frank Augstein


Medije je ovih dana preplavila nova informacija o izboru novog britanskog premijera, a za ovu važnu funkciju odabran je Riši Sunak.

I dok mnogi pišu o prvoj hindu porodici koja će se useliti na poznatu londonsku lokaciju Dauning Strit 10 , mnoge je iznenadila činjenica ko je dugogodišnja supruga novog premijera, ali i informacija da je i bogatija od njega.

Ona i njen suprug, novi premijer bogatiji su i od samog kralja Čarlsa, a Akšata ima udeo od 430 miliona funti u očevom IT carstvu.

Akšata je odmalena pokazivala strast prema modi, a njenoj majci se baš i nije sviđalo to što više pažnje pridaje glamuru nego učenju. Nakon završetka školovanja seli se u SAD, gde je diplomirala ekonomiju i francuski na Claremont McKenna koledžu u Kaliforniji i studirala na Fashion Institute of Design and Merchandising u Los Anđelesu.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Na Univerzitetu Stanford upoznala je Rišija, a novi britanski premijer nedavno je priznao da je već prilikom prvog susreta s Akšatom bilo jasno da postoji ''ono nešto'', što ga je kao velikog obožavatelja romantičnih komedija navelo na promene nekih svojih predavanja kako bi mogao da sedi pored buduće žene.

Četiri godine posle upoznavanja, Riši i Akšata venčali su se 2009. godine u Bangaloru, a svadba je zaista bila raskošna. U braku su dobili i dvoje dece, ćerke Krišnu i Anušku.

2007. godine Akšata je pokrenula svoju modnu liniju, ali njena kompanija je nakon samo tri godine propala, ali se njena vlasnica snašla s brojnim udelima u ostalim modnim kućama i kompanijama. Povezivali su je i s picerijom poznatog kuvara Džejmija Olivera, a prema poslednjim informacijama, bogatstvo Akšate i njenog supruga procenjeno je na ogromnih 730 miliona funti.

Naime, britanski superbogataši često koriste nedomicilni poreski status, legalan način izbegavanja plaćanja poreza na inostrane prihode u Britaniji, zahvaljujući kome štede hiljade, pa čak i milione funti.

Na kraju je Marti dala izjavu u kojoj je branila svoj "sasvim legalni" poreski status, kog se na kraju ipak odrekla.

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Postalo je jasno da mnogi ne smatraju da je to kompatibilno s ulogom mog supruga kao kancelara. Razumem i cenim britanski osećaj za pravednost i ne želim da moj poreski status bude smetnja za mog muža ili da utiče na moju porodicu. To znači da ću sada plaćati porez u Ujedinjenom Kraljevstvu na sav svoj svetski prihod, gde god u svetu on nastao. Ovo radim jer to želim, a ne zato što to od mene zahtevaju pravila - rekla je tada Akšata.

A ova bogatašica voli dobro i da se zabavi. Njen suprug je prošle godine u intervjuu za Tajms izjavio: "Cela moja porodica pije, moja žena definitivno pije. Jako je iritira što ja to ne radim", rekao je, te dodao:

- Ja sam neverovatno uredan, a ona je jako neuredna. Puno sam organizovaniji, ona je spontanija... Neće joj se svideti što to govorim, ali biću iskren s vama, nije baš osoba za pospremanje. Zapravo, ona je totalna noćna mora kad je pospremanje u pitanju, odeća joj je svuda... i cipele... o Bože, te cipele - rekao je Riši o svojoj ženi.

 

 

 

Ostavite komentar