Vesti > Svet

Legendarni Anatolij Karpov TEŠKO POVREĐEN, uveden u stanje VEŠTAČKE KOME

Nekadašnji prvak sveta u šahu pronađen u nesvesnom stanju ispred ruske Dume

Izvor: K1info

31/10/2022 > 15:33

podeli vest:

Legendarni Anatolij Karpov TEŠKO POVREĐEN, uveden u stanje VEŠTAČKE KOME
Foto: YouTube screenshot


Ruski mediji objavili su u toku dana informaciju o tome da je legendarni šahista Anatolij Karpov, jedan od najboljih svih vremena, teško povređen i da je u bolnici sa ozbiljnim povredama i u stanju veštačke kome.

Karpov je inače i član ruske Dume, a upravo ispred nje je i pronađen i odvezen vozilom hitne pomoći prema informacijama koje su procurile u medijima.

Jedna verzija je da su Karpova napali nepoznati napadači ispred Dume i tom prilikom mu naneli teške telesne povrede, povredu glave i prelom butne kosti.

Sa druge strane, postoji i informacija da je Karpov povređen usled pada kao i da je u krvi imao velike količine alkohola.

Takođe, pojavila se i informacija njegovog asistenta, Alberta Stenanijana, koji je rekao za TASS da je Karpov u stabilnom stanju i da nije doživeo teške povrede, takođe je odbacio i tvrdnju da je Karpov bio žrtva napada.

Ruski šahovski savez takođe je demantovao vest o napadu na Karpova. Arkadij Dvorkovič, predsednik Međunarodne šahovske federacije takođe je sumjičav i to je rekao za Sport ekspres.

- Sumnjam u tačnost informacije o napadu, ali razjasniće se to. Svakako mu želim dobro zdravlje - rekao je on.

 

 

 

Ostavite komentar