Vesti > Svet

VEDRANA RUDAN zna nešto što NIKO NE ZNA: Evo koliko će trajati RAT RUSIJE i SAD

Putinovi zločini ne mogu da se mere i upoređuju sa zločinima Amerike

Izvor: K1info/Tanjug

29/10/2022 > 22:13

podeli vest:

VEDRANA RUDAN zna nešto što NIKO NE ZNA: Evo koliko će trajati RAT RUSIJE i SAD
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Hrvatska književnica Vedrana Rudan promoviše svoj novi roman "Doživotna robija" na 69. Beogradskom sajmu knjiga, a za Tanjug je govorila o mnogim temama, ne zaobilazeći ni trenutni rat u Ukrajini, koji, u suštini vode Rusija i SAD.

- Važno mi je da imam stav kao što je o trenutnom ratu između Amerike i Rusije i ja iza toga stojim. Neko će pričati da je Vladimir Putin pravi Hitler, da je napao sirotu Ukrajinu, i sve to mene ne dotiče - kaže Rudanova.

Književnica, pak, ne tvrdi da Putin nije zločinac, ali ni izbliza nije zlotvor kakvi su Amerikanci.

- Moj stav je jasan, jer je racionalan i jedini pametan - Zapad na čelu sa Amerikom je odlučio da uništi Rusiju koja uporno pruža otpor. I oni jedva čekaju kada bi Putin istresao jednu malu atomsku bombu, kao da su te male i manje opasne, i dokažu njihovu teoriju da je on novi Hitler. Ja i ne kažem da on nije zločinac, ali njegovi zločini ne mogu da se mere i upoređuju sa zločinima Amerike koja ima 800 vojnih baza van svojih granica, a sve ostale velesile ne broje više od 30 baza. Tu postoji samo jedna agresija - Zapada i Amerike na Rusiju. A ova jadna Ukrajina je samo kolateralna šteta - ubeđena je Rudanova.

Ona je na kraju bila i prilično optimistična, istakavši da će se sve ubrzo rešiti jer je "Masku dosta ove situacije".

- Vlasnici kapitala poput Maska vladaju svetom, i ako je njemu dosta rata u Ukrajni zbog kojeg gubi ogroman novac, onda će to tako biti. Brzo će se pomiriti SAD i Rusija, uverena sam u to. Nisam sigurna kada tačno, ali uskoro, neće im odgovarati da ovo duže potraje - smatra Vedrana Rudan.

 

 

Ostavite komentar