Sport > Time Out

Amerikanac ODUŠEVIO "BAĆUŠKE": Rusija je MOJ DOM, BORIĆU SE za nju

Bivši MMA borac je u julu objavio video u kojem podseća demokratski zapad na civilne žrtve iz Donbasa od 2014.

Izvor: K1info/Sportal.rs

10/10/2022 > 22:33

podeli vest:

Amerikanac ODUŠEVIO "BAĆUŠKE": Rusija je MOJ DOM, BORIĆU SE za nju
Foto: Printscreen/Youtube


Džef Monson, bivši američki MMA borac, rekao je da će se odazvati pozivu ruskih vlasti ukoliko bude potrebe za mobilizacijom za specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Džef Monson sa porodicom dugo godina živi u Rusiji i svi imaju državljanstvo te zemlje. Poslednjih nekoliko meseci Amerikanac je pružao podršku predsedniku Rusije, Vladimiru Putinu i svim ruskim vojncima koji vode bitku protiv Ukrajinaca.

- Iskreno se nadam da me neće zvati, verujem da se svi tome nadaju. Želim, naravno, da Rusija pobedi što je pre moguće. Volim ovu zemlju. Uradila je mnogo za mene i smatram da je ovo moja kuća i kuća moje porodice. Ako bismo svi rekli "ne", ko bi se borio? Ako me pozovu, ići ću, naravno - rekao je Monson za ruske medije.

Podsetimo, Amerikanac je nedavno na svom Instagram profilu istakao da se oseća kao pravi Rus.

- Ja sam već Rus, volim svoju zemlju. A moja sportska, politička i lična budućnost povezana je sa Rusijom. Sve što mi je ostalo u SAD je moje troje dece. Ali moja žena i dvoje dece žive ovde. Čak ni ne mislim da ću se ikada vratiti da živim u Americi - napisao je ovaj 51-godišnjak.

Džef Menson je dospeo u centar pažnje krajem jula ove godine, kada je objavio video u kojem podseća ljude u SAD i Evropi na civilne žrtve iz Donbasa od 2014. godine.

 

 

Ostavite komentar