Vesti > Svet

Ruski hakeri se ODMETNULI i imaju plan kako da SRUŠE PUTINA

Pripadnici NRA navodno nezadovoljni zbog mobilizacije i rata u Ukrajini

Autor: k1info/kyivpost.com

03/10/2022 > 11:27

podeli vest:

Ruski hakeri se ODMETNULI i imaju plan kako da SRUŠE PUTINA
Foto: Tanjug/AP/shutterstock


Ukrajinski Kyiv Post, najstariji list u zemlji koji izlazi na engleskom jeziku, navodi da su ruski hakeri, nezadovoljni zbog mobilizacije stanovništva i rata koji traje, izveli više internet napada na firme u Rusiji.

Ističe se da je reč o Nacionalnoj republikanskoj armiji (NRA) - grupi unutar Rusije, koju čine građani sa zajedničkim ciljem da svrgnu predsednika Rusije Vladimira Putina. 

Hakeri Nacionalne republikanske armije saopštili su da su počeli sa sprovođenjem plana za svrgavanje Putina, počevši od sajber napada na Kremlj. 

Pripacnici NRA tvrde da su izvršili internet napad virusom ransomware na mrežu kompanije Unisoftware, poznate po razvoju i usavršavanju veb aplikacija, računara, internet memorija i API opcije za rad internet softvera.

U razgovoru za ukrajinsku publikaciju Kyiv Post, jedan član NRA govorio je o tome šta je bila motivacija za ove napade.

Foto: Unsplash.com

 

- Putin bespotrebno šalje naše mladiće da ginu u nepravednom ratu vođenom protiv Ukrajine, koji je rezultirao klanjem nevinih civila, uključujući žene i decu. Hakeri NRA su tvrdili da su ukrali kopije svih podataka Unisoftvera, uključujući, ali se nisu samo ograničili na akreditive za bankovne račune i lične račune, osetljive informacije o zaposlenima, brojeve telefone, adrese, ugovore i vlasnički kod za klijente i softver Unisoftvera. Hakerska grupa je zapretila da će objaviti podatke i sve dobijene informacije ako ih Unisoftvare ne plati blagovremeno - navodi Kyiv Post. 

 

 

 

Ostavite komentar