Vesti > Svet

Sunak RAZGOVARAO SA BAJDENOM, pa OBEĆAO ZELENSKOM snažnu podršku Velike Britanije

Britanski premijer obećao je predsedniku Ukrajine da će tokom njegovog mandata podrška Ukrajini biti čvrsta i snažna kao i do sada

Izvor: K1info/Tanjug

26/10/2022 > 07:16

podeli vest:

Sunak RAZGOVARAO SA BAJDENOM, pa OBEĆAO ZELENSKOM snažnu podršku Velike Britanije
Foto: Tanjug/AP/Aberto Pezzali


Britanski premijer Riši Sunak razgovarao je sa američkim predsednikom DŽozefom Bajdenom, a portparol Dauning strita najavio je da će se dvojica državnika sastati na predstojećem samitu G20 u Indoneziji.

Dvojica lidera su razgovarala o obimu saradnje Velike Britanije i SAD, kako bilateralne, tako i u regionima kao što je Indo-Pacifik, gde je pakt AUKUS (trilateralni sporazum između SAD, Birtanije i Australije) deo napora da se suprotstavi zlonamernom uticaju Kine, naveo je portparol u saopštenju, preneo je Rojters.

Sunak i Bajden su se, takođe, složili oko potrebe da se narodu Severne Irske osigura bezbednost kroz očuvanje Sporazuma iz Belfasta, dodaje se u saopštenju.

Britanski premijer Riši Sunak obećao je predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom da će tokom njegovog mandata podrška Velike Britanije Ukrajini biti čvrsta i snažna kao i uvek, izjavio je portparol Dauning strita.

Prema rečima portparola, britanski premijer je kazao da Zelenski može da računa na kontinuiranu solidarnost njegove vlade, preneo je Reuters.

- Obojica lidera su se složila oko potrebe da nastave da vrše pritisak na Putinov varvarski režim kroz kontinuirane ekonomske sankcije...(Sunak) je rekao da se nada da će se uskoro videti lično - rekao je portparol Duning strita.

 

 

 

Ostavite komentar