Vesti > Svet

Hrvati OBUČAVAJU Ukrajince za RAT, predsednik Milanović protiv, ALI GA NIKO NE PITA

Protiv takve odluke je predsednik Zoran Milanović, koji je poručio da je to dovođenje rata u Hrvatsku

Izvor: K1info/Tanjug

25/10/2022 > 09:42

podeli vest:

Hrvati OBUČAVAJU Ukrajince za RAT, predsednik Milanović protiv, ALI GA NIKO NE PITA
Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool


Predsednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk zahvalio je Hrvatskoj i drugim zemljama koje su načelno pristale da obučavaju ukrajinske borce na svojim teritorijama.

On u Zagrebu učestvuje na prvom samitu Krimske platforme. Kako je rekao, reč je o vrlo vrednoj pomoći za Ukrajinu, koja je pogođena ruskom agresijom.

- To je zaista vrlo vredna pomoć u ovoj situaciji za Ukrajinu, jer Ukrajina treba ne samo naoružanje nego i spremnost ukrajinskih vojnika da mogu zaista stručno koristiti tu tehniku. Zato ću biti izuzetno zahvalan Hrvatskoj i svim ostalim zemljama koje pomažu u tome jer to je naš zajednički ulog u borbi protiv varvara - rekao je Stefančuk gostujući na HRT-u.

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je ranije da je odluka o prihvatu ukrajinskih vojnika na obuku u Hrvatskoj doneta.

Protiv takve odluke je predsednik Zoran Milanović, koji je poručio da je to dovođenje rata u Hrvatsku.

Odluka o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj doneta je bez znanja Milanovića, koji je vrhovni komandant.

- Što se tiče ruske agresije na Ukrajinu, Stefančuk je rekao da Rusija ne može dobiti prednost na vojnom ratištu, pa počinje da vršiti terorizam protiv ukrajinskog civilnog stanovništva - rekao je predsednik ukrajinskog parlamenta.

Naveo je da je nužno na odgovaraju'i način postići dogovor na takvu, kako je naveo, terorističku delatnost Ruske Federacije, što će biti jedna od tema samita.

 

 

 

 

Ostavite komentar