Vesti > Svet

Novinar ruske televizije DOBIO OTKAZ zbog izjave da "UKRAJINSKU DECU TREBA PODAVITI U RECI"

Russia Today se ogradila od njegovih stavova i prekinula saradnju sa njim

Izvor: K1info

24/10/2022 > 13:07

podeli vest:

Novinar ruske televizije DOBIO OTKAZ zbog izjave da "UKRAJINSKU DECU TREBA PODAVITI U RECI"
Foto: Twitter screenshot


Voditelj ruske televizije Russia Today Anton Krasovski suspendovan je nakon što je njegova "gnusna" izjava o tome kako ukrajinsku decu treba utopiti u reci, naišla na žestoke kritike javnosti, saopštila je ta televizija.

 

 


Džulija Dejvis, američka novinarka koja prati ruske medije i objavljuje isečke sa titlovima, kako bi zapadnoj publici približila rusku propagandu, objavila je snimak iz emisije na ruskoj televiziji Russia Today.

Snimak prikazuje razgovor RT-ovog direktora Antona Krasovskija i pisca SF-a Sergeja Lukjanenka.

U jednom trenutku Lukjanenko govori kako je 1980-ih posetio Ukrajinu i da su mu ukrajinska deca govorila da je ta zemlja pod okupacijom Moskve.

- Trebalo je utopiti ih u reci Tsini, tamo gde plivaju pačići. Samo utopiti tu decu, utopiti ih. To nije vaša metoda jer vi pisci SF-a ste inteligentni ljudi, ali to je naša metoda - navodno govori Krasovski.

- Ko god kaže da ga je okupirala Moskva, treba ga baciti u reku - rekao je.

RT se ogradila od njegovih stavova, a glavna i odgovorna urednica Margarita Simonjan osudila je ovu izjavu i prekinula saradnju televizije sa njim.

- Možda će Anton objasniti šta je izazvalo to privremeno ludilo i kako mu je tako nešto izletelo. Teško je poverovati da Krasovski iskreno veruje da decu treba podaviti - napisala je ona.

 

 

Kako je objasnila, ugovor mu je raskinut jer ni ona a ni ostali zaposleni u RT ne mogu čak ni da pomisle da je iko od njih sposoban da "izgovori takvu glupost".

- Zrad dece Ukrajine, kao i one u Donbasu i sve druge dece, želim da se sve ovo završi što pre i da mogu da žive i uče u miru ponovo - na jeziku koji smatraju maternjim - dodala je ona.

 

Ostavite komentar