Vesti > Svet

Žestok napad na IZBEGLIČKI KAMP u RAFI: Broj ŽRTAVA porastao na 45, među mrtvim CIVILIMA su ŽENE, DECA i STARIJI

Visoki zvaničnik Hamasa Sami Abu Zuhri opisao je napad u Rafi kao "masakr"

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

27/05/2024 > 14:15

podeli vest:

Žestok napad na IZBEGLIČKI KAMP u RAFI: Broj ŽRTAVA porastao na 45, među mrtvim CIVILIMA su ŽENE, DECA i STARIJI
Foto: Tanjug/AP


U izraelskom napadu na kamp za raseljene u gradu Rafa na jugu Pojasa Gaze broj poginulih porastao je na 45, a među ubijenima su najmanje polovina žene, deca i stariji ljudi, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Gaze, javio je Rojters.

Agencija Wafa navela je da je najmanje osam raketa pogodilo šatore u severozapadnom delu grada, gde su smešteni raseljeni Palestinci.

Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da njegova terenska bolnica u Rafi prima veliki broj povređenih, a da i druge bolnice primaju veliki broj pacijenata.

Visoki zvaničnik Hamasa Sami Abu Zuhri opisao je napad u Rafi kao "masakr".

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su izvele precizan napad na kompleks Hamasa u gradu Rafa, gde su se okupljali visoki zvaničnici te palestinske militantne grupe, preneo je Tajms of Izrael.

IDF je kasnije saopštio da su u napadu ubijeni komandant Hamasovog štaba na Zapadnoj obali Jasin Rabia i još jedan pripadnik Hamasa.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja je navelo da je u izraelskoj vojnoj ofanzivi od 7. oktobra poginulo najmanje 36.050 ljudi, dok je 81.026 ranjeno.
 

Ostavite komentar