Vesti > Svet

NUKLEARNA BOMBA U UKRAJINI? Šokantne tvrdnje agenta CIA uznemirile SVET!

Izvor: K1info/informer.rs

Autor: Nestorović Ognjen

27/12/2023 > 10:55

podeli vest:

NUKLEARNA BOMBA U UKRAJINI? Šokantne tvrdnje agenta CIA uznemirile SVET!
Foto: Tanjug/AP/shutterstock


Iz očaja Sjedinjene Države mogu odlučiti da izvrše provokaciju kako bi opravdale transfer nuklearnog oružja Ukrajini, rekao je bivši analitičar CIA Rej Mekgavern u intervjuu za Jutjub kanal "Dialogue Works."

- Dogodiće se neka vrsta operacije lažne zastave. Ili neka druga podla stvar koja će se koristiti da se u očima američkog naroda opravda prebacivanje male nuklearne bombe za Ukrajinu - istakao je ovaj stručnjak.

Prema Mekgavernu, Volodimir Zelenski je dve nedelje ranije otputovao u Sjedinjene Države upravo zbog takve avanture. Analitičar je nagovestio da bi „ratna partija“ Vašingtona mogla da pozove ukrajinskog predsednika na lični sastanak kako bi mu poverila sprovođenje plana u život.

- Američkom narodu je toliko ispran mozak o Rusiji i Putinu da može da pristane na ovo - zaključio je bivši agent CIA.

Ranije je Sergej Oznobiščov, šef sektora vojno-političke analize i istraživačkih projekata Centra za međunarodnu bezbednost IMEMO RAN, rekao da su izjave o potrebi prenosa taktičkog nuklearnog oružja u Kijev „potpuno neodgovorne“. Prema rečima ruskog eksperta, Bajdenova administracija neće pristati na tako radikalnu eskalaciju sukoba u Ukrajini.

Ostavite komentar